«Βόμβα» με το Επίδομα παιδιού: Ποιοι το χάνουν από 1η Ιουλίου - Πότε θα δουν τα λεφτά της Β' δόσης οι δικαιούχοι - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.5.24

«Βόμβα» με το Επίδομα παιδιού: Ποιοι το χάνουν από 1η Ιουλίου - Πότε θα δουν τα λεφτά της Β' δόσης οι δικαιούχοι


 Tο επίδομα παιδιού Α21 που χορηγεί κάθε δύο μήνες ο ΟΠΕΚΑ κινδυνεύουν να χάσουν όσοι γονείς και κηδεμόνες έχουν σημαντικές αλλαγές στη φετινή φορολογική τους δήλωση.


Υπενθυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή το επίδομα παιδιού χορηγείται σε όσους έχουν κάνει αίτηση βάσει της περσινής φορολογικής δήλωσης που περιέχει τα εισοδήματα του 2022.


Ωστόσο, από την 1η Ιουλίου, όπου θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των δηλώσεων, ο ΟΠΕΚΑ θα προχωρήσει σε διασταυρώσεις βάσει των νέων δηλώσεων που αφορούν τα εισοδήματα του περσινού έτους. Όσοι έχουν αυξήσεις στα εισοδήματα τους κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα και μάλιστα μπορεί ο Οργανισμός να τους ζητήσεις να επιστρέψουν και τις δύο δόσεις που έλαβαν τον χειμώνα.

Επιπρόσθετα, θα υπάρχουν και κάποιοι «τυχεροί» που είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται και πλέον πληρούν τα κριτήρια για να λάβουν το επίδομα παιδιού.


Να σημειωθεί ότι μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα πριν από κάθε πληρωμή, με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.


Υπενθυμίζουμε ότι το επίδομα παιδιού χορηγείται από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Επίδομα παιδιού: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων


Η επόμενη πληρωμή της δίμηνης δόσης του επιδόματος παιδιού θα πραγματοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΑ την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 και θα αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο

Πηγή: