Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και λαθραίων καπνικών προϊόντων στο Ηράκλειο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

31.5.24

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και λαθραίων καπνικών προϊόντων στο Ηράκλειο


 Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής του Ηρακλείου προέβησαν στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του Ν. 4139/13 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών”, του Ν. 2168/93 “Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις“ και του Ν. 2960/2001 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας''.


Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη Λεωφόρο Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο, ο 21χρονος εντοπίστηκε να κατέχει διακόσια πενήντα (250) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών στερούμενα τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης και ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 22εκ. Στη συνέχεια, διενεργήθηκε νόμιμη έρευνα στην οικία του 21χρονου, όπου βρέθηκαν επιπλέον εβδομήντα ένα (71) πακέτα τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών στερούμενα τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 18γρ. και ένας πλαστικός θρυμματιστής με υπολείμματα κάνναβης.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες όπως και τα λαθραία καπνικά προϊόντα και πρόκειται να παραδοθούν στη Μονάδα Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο Τελωνείο Ηρακλείου αντίστοιχα.