ΠΕΑΛΣ: Μνημόνιο Συνεργασίας ΠΕΑΛΣ - Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.5.24

ΠΕΑΛΣ: Μνημόνιο Συνεργασίας ΠΕΑΛΣ - Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων


 Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/43/2024


Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε χθες, 22-05-2024, ο Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ κ. Γραβάνης Γρηγόριος με τον Πρόεδρο της Διοικούσας επιτροπής του Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κατσώνη Λουκά, προς επίρρωση της ήδη αγαστής συνεργασίας της ΠΕΑΛΣ με το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων. Η υπογραφή του εν λόγω μνημονίου συνεργασίας, βάσει των καταστατικών προβλέψεων της Ένωσης, εντάσσεται στο πλαίσιο της προώθησης και ενίσχυσης της, μεταξύ των δύο συμβαλλόμενων μερών, συνεργασίας για την προαγωγή, ανύψωση & προβολή του επαγγελματικού και επιστημονικού επιπέδου των μελών της ΠΕΑΛΣ με στόχο πάντα την εν γένει αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου του Αξιωματικού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην ελληνική κοινωνία.

Ειδικότερα, σκοπό του εν λόγω Μνημονίου αποτελεί η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων (Foreign Affairs Institute)  και της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ειδικής γνώσης όπως:

1. Δημοσιεύσεις άρθρων

2. Ασφάλεια και εξωτερική πολιτική

3. Γεωπολιτική ανάλυση και πρόβλεψη

4. Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ

5. Επιστημονική συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της ναυτιλίας, ασφάλειας, εξωτερικής πολιτικής, διεθνών σχέσεων, κυβερνοασφάλειας  και τεχνητής νοημοσύνης

6. Θέματα έρευνας και διάσωσης

7. Υβριδικές απειλές

Παρόντες στη διαδικασία υπογραφής εν λόγω Μνημονίου Συνεργασίας ήταν επίσης ο Εκτελεστικός Διευθυντής και Πρόεδρος Επιτροπής Άμυνας – Ασφάλειας του Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων κ.  Πλατιάς Αντώνιος, ο Ταμίας ΠΕΑΛΣ κ. Παγάνης Ιωάννης και ο Α΄Αντιπρόεδρος ΠΕΑΛΣ κ.  Βήχος Ιωάννης.


Για το Δ.Σ.
      Ο Πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέας
Γραβάνης Γρηγόριος                            Φύκας Γεώργιος