Η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει ελέγχους από 10.000 αστυνομικούς – Το σχέδιο «αντί-Όμικρον» της ΕΛΑΣ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.12.21

Η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει ελέγχους από 10.000 αστυνομικούς – Το σχέδιο «αντί-Όμικρον» της ΕΛΑΣ


 Με ένα ειδικό σχέδιο που τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα συμμετέχει η ΕΛΑΣ στην προσπάθεια αναχαίτισης κατά το δυνατόν της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

Στη μάχη για την «καθυστέρηση» της μετάλλαξης Όμικρον πέφτει από σήμερα και η ΕΛΑΣ με ειδικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο πλαίσιο της εγρήγορσης που υπάρχει σε κυβέρνηση και ειδικούς μετά την νέα εμφάνιση της παραλλαγής του κορονοϊού.

Στο σχέδιο αυτό, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, θα συμμετέχουν 10.000 αστυνομικοί300 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας100 στελέχη της ΔΙ.Μ.Ε.Α. του υπουργείου Ανάπτυξης και δεκάδες ακόμη υπάλληλοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στο στόχαστρο των ελέγχων, κατά την ίδια πηγή, θα μπουν για όλο το επόμενο διάστημα εμπορικά κέντρα, κεντρικοί δρόμοι, μεγάλα καταστήματα, χιονοδρομικά κέντρα και νυχτερινές πίστες προκειμένου να εμποδίζονται συνωστισμοί αλλά και να διαπιστώνεται αν τηρούνται μέτρα όπως η χρήση μάσκας και η προσκόμιση πιστοποιητικών εμβολιασμών.

Οι έλεγχοι περιλαμβάνουν δημιουργία μικτών ομάδων δράσης που θα πραγματοποιούν «έκτακτες» αποστολές σε διάφορα σημεία της Ελλάδας όπου παρατηρούνται ακραία περιστατικά ενώ στο «μικροσκόπιο» των αρχών θα βρίσκονται και τα social media για τυχόν μεγάλα πάρτι.

Ειδική πρόβλεψη στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ υπάρχει και για τις εκκλησίες με την κεντρική ιδέα να αποτελεί η διακριτική επιτήρηση έξω από τους ιερούς ναούς.

Εντατικοί θα είναι και οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας, στα λιμάνια και τα αεροδρόμια από μικτά κλιμάκια αστυνομίας, ΕΟΔΥ, Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που θα αναλάβουν να τσεκάρουν αν όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα διαθέτουν είτε μοριακό τεστ 72 ωρών είτε rapid test 24 ωρών όπως προβλέπεται στα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Στελέχη της ΕΛΑΣ αλλά και των άλλων υπηρεσιών που θα συμμετέχουν στους ελέγχους επισημαίνουν ότι οι έλεγχοι θα έχουν τη μορφή «Καρουζέλ», θα είναι, δηλαδή, επαναλαμβανόμενοι σε ίδια σημεία και χώρους προκειμένου να εντοπιστεί και να αποτραπεί οποιαδήποτε τυχόν χαλάρωση.

Πηγή

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.