Κέρκυρα: Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο Κεντρικό Λιμεναρχείο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.4.22

Κέρκυρα: Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο Κεντρικό Λιμεναρχείο


 Περιοδεία στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας πραγματοποίησε την Παρασκευή 15 Απρίλη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Τα στελέχη του ΚΚΕ ενημέρωσαν τους υπαλλήλους του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ) για τις θέσεις του Κόμματος για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, για την εμπλοκή της Ελλάδας και τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή για τον ελληνικό λαό, για το κύμα ακρίβειας που θίγει όλους τους εργαζόμενους. Στάθηκαν ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα να μη φύγει κανένας Έλληνας στρατιωτικός εκτός συνόρων, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, να φύγει η Ελλάδα από τη λυκοσυμμαχία ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Επίσης τους μοίρασαν ανακοίνωση σχετικά με την ευθεία παρέμβαση από την κυβέρνηση, ώστε να ελεγχθεί το συνδικαλιστικό κίνημα των λιμενικών και Ερώτηση του Κόμματος σχετικά με την ανάγκη για καταβολή των μισθών των λιμενικών πριν το Πάσχα.

Οι υπάλληλοι του Λιμενικού άκουσαν με ενδιαφέρον τις θέσεις του ΚΚΕ, ενώ κανένας δεν υπερασπίστηκε την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και δεν υποστήριξε το ΝΑΤΟ.

Στη διάρκεια των συζητήσεων με τους λιμενικούς αναδείχτηκαν σοβαρά προβλήματα που τους απασχολούν:

  • Υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού που συνεπάγεται εντατικοποίηση της δουλειάς. Αρκετοί υπάλληλοι τώρα παίρνουν την άδεια του 2019.
  • Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή των ιατρικών εξετάσεων που κάνουν οι υπάλληλοι του ΛΣ.
  • Υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα εξοπλισμού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας με σύγχρονο περιπολικό σκάφος ανοικτής θάλασσας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας έγινε συνάντηση με τον υπολιμενάρχη Κ. Μπερεντούλη, στον οποίο μεταξύ των άλλων τα στελέχη του ΚΚΕ έθεσαν το οξύ πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι της Αλύπας Παλαιοκαστρίτσας εξαιτίας της απαράδεκτης και ανάλγητης στάσης της εταιρείας στην οποία έχει ενοικιαστεί το λιμάνι από τη δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία, με αφορμή κάποιες εργασίες που γίνονται στους δύο μόλους του λιμανιού, έχει κλείσει το λιμάνι για όλα τα σκάφη. Τα 15 αλιευτικά σκάφη που τώρα βρίσκονται στο λιμάνι αναγκάζονται εδώ και 1,5 μήνα να δένουν σε παρακείμενη αμμουδιά, γεγονός που είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια των σκαφών και παράλληλα δημιουργεί μεγάλη ταλαιπωρία στους ψαράδες που αναγκάζονται να μεταφέρουν αλιευτικά εργαλεία, πάγο και ψάρια με μία βάρκα. Παράλληλα, οξύτατο είναι το πρόβλημα με επαγγελματίες θαλάσσιων μέσων αναψυχής και τους εργαζόμενους σε αυτά (πάνω από 150 άτομα) που είχαν ως βάση τους το λιμάνι.

Τα στελέχη του ΚΚΕ ζήτησαν από τον υπολιμενάρχη να γίνει παρέμβαση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο ώστε να δοθεί λύση και να μπορέσουν να δουλέψουν με ασφάλεια οι αλιείς και τα θαλάσσια μέσα αναψυχής. Ο υπολιμενάρχης δεσμεύτηκε ότι θα κάνει παρέμβαση στη δημοτική αρχή.

Πηγή