Παράνομες και καταχρηστικές κρίθηκαν οι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.4.22

Παράνομες και καταχρηστικές κρίθηκαν οι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά


 Αιτία των κινητοποιήσεων είναι η υπογραφή νέας 3τούς ΣΣΕ

Παράνομες και καταχρηστικές έκρινε το δικαστήριο τις απεργίες των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά που είχαν προκηρυχθεί για σήμερα και αύριο.


Η Διεθνής Ναυτική Ένωση έστειλε αργά χθες τα ο βράδυ επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη με την οποία του ζητά να αναλάβει πρωτοβουλίες «εν μέσω αυτής της εξόχως κρίσιμης περιόδου».


Η ΠΝΟ σήμερα το πρωί εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης προς του εργαζόμενους στο λιμάνι:


«H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) εκφράζει την αγανάκτηση και την απογοήτευση της διότι η Εργοδοσία και συγκεκριμένα η COSCO για άλλη μια φορά επέλεξε για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων της την προσφυγή στα ασφαλιστικά μέτρα αντί να επιλέξει τον ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με αυτούς.


Επαναλαμβάνουμε ότι τα όποια προβλήματα των εργαζομένων δεν λύνονται στις δικαστικές αίθουσες, αλλά στα πλαίσια των συλλογικών διαπραγματεύσεων.


Η Ομοσπονδία μας στέκεται δίπλα στους Λιμενεργάτες της COSCO, καθώς και σε όλους τους εργαζομένους, που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματα τους και κυρίως αυτά που αφορούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως η σταθερή και μόνιμη εργασία».

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.