Σύρος : Υποδοχή και μεταφορά των οστών του Υποστρατήγου ε.α. Δουράτσου Γεώργιου (ΦΩΤΟ - VIDEO) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.4.22

Σύρος : Υποδοχή και μεταφορά των οστών του Υποστρατήγου ε.α. Δουράτσου Γεώργιου (ΦΩΤΟ - VIDEO)

 


Η Υπηρεσία Μουσικής Λ.Σ. με επικεφαλής τον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Μπάνο Νικόλαο  συμμετείχε στις 10 Απριλίου στις εκδηλώσεις υποδοχής και μεταφοράς των οστών του Υποστρατήγου ε.α. Δουράτσου  Γεώργιου στην γενέτειρα του Σύρο, μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κυκλάδων.


 Κατά την διάρκεια του β΄ παγκοσμίου πολέμου ο Δουράτσος ήταν διοικητής του VI Συνοριακού Τομέα στις Σέρρες και ως Διοικητής του Οχυρού Ρούπελ, συνέβαλλε ουσιαστικά στην προετοιμασία της φρουράς του. Στις 17:00 το απόγευμα της 9ης Απριλίου προσήλθαν στο οχυρό Γερμανοί κήρυκες για να γνωστοποιήσουν την συνθηκολόγηση του Τ.Σ.Α.Μ. [Τμήμα Στρατιάς Ανατολικής Μακεδονίας] ζητώντας την παράδοση του οχυρού. Ο Δουράτσος απάντησε πως «..τα Οχυρά Δεν Παραδίδονται, Καταλαμβάνονται» και ότι «....τοιούτων διαταγών περί ανακωχής κλπ στερούμεθα παρά των ιεραρχικώς προϊσταμένων μας αρχών. Διαταγάς λαμβάνομεν και εκτελούμεν μόνον τας προερχομένας εκ των προϊσταμέων μας αρχών» και ότι «..ο αγών θα συνεχιστεί, πάσα δε απόπειρα προσεγγίσεως του οχυρού θα συντριβεί»
 No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.