Παναγιώτης Ξυνέλης : Έχει ωριμάσει η συζήτηση για την δημιουργία ενός θέρετρου για τους λιμενικούς - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.4.22

Παναγιώτης Ξυνέλης : Έχει ωριμάσει η συζήτηση για την δημιουργία ενός θέρετρου για τους λιμενικούς


 Σας παραθέτουμε προτάσεις του  προέδρου της Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής Κορίνθου (ΕΛΑΑΚ) Παναγιώτης Ξυνέλης στο 2 Συνέδριο της ΠΟΛ.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής-Κορίνθου και Υπεύθυνος υπηρεσιών ασφαλείας της Ομοσπονδίας ΞΥΝΕΛΗΣ Παναγιώτης, αφού συλλυπήθηκε τους συναδέλφους για την τόσο απρόσμενη απώλεια του συναδέλφου Δεσλή Αθανασίου στον οποίο ήταν αφιερωμένο το συνέδριο. Ανέπτυξε τα εξής:

·         Ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας  και τον πρόεδρο της  ΕΠΛΣ Φθιώτιδος για την Άψογη διοργάνωση του συνεδρίου.

·         Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μη κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης που καταργούσε κεκτημένα συνδικαλιστικά δικαιώματα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος και κατάργούσε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών.

·         Ευχαρίστησε τους καλεσμένους για την ενημέρωση και γνώση που είχαν σχετικά με τα προβλήματα των Λιμενικών.

·         Ανέφερε ότι η Ομοσπονδία μας, μετά από αγώνα, έχει αναδείξει στο έπακρον  το αίτημά αλλαγής του καθεστώτος των μεταθέσεων  και ελπίζει ότι θα υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα.

·         Τόνισε ότι το πρόβλημα των υπηρεσιακών ταυτοτήτων παραμένει.

·         Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ενότητα των συνέδρων.

·         Ανέπτυξε το όραμα του για τη δημιουργία ενός θέρετρου για τους λιμενικούς με την συνεργασία της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., της Π.Ε.Α.Λ.Σ. ,των αποστράτων μέσω της Ε.Α.Α.Λ.Σ. καθώς και του Π.ΣΥ.ΜΕ.Λ.Σ. υπό τη σκέπη του Αρχηγείου ή ακόμα και την ίδρυση οικοδομικού συνεταιρισμού με την συνεργασία όλων των ανωτέρω.

·         Ως Υπεύθυνος υπηρεσιών ασφαλείας της Ομοσπονδίας συνεχάρη τους συναδέλφους για τις επιτυχίες στη μάχη με το οργανωμένο έγκλημα  και ανέπτυξε τα προβλήματα των υπηρετούντων στις Υπηρεσίες ασφαλείας και τις Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών, την έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών και εξοπλισμών και καυτηρίασε το φαινόμενο εν ετη 2022 να υπάρχουν Λιμεναρχεία χωρίς χώρους κράτησης.

·         Κλείνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε τους καλεσμένους και τους συνέδρους για την προσοχή τους και ευχήθηκε Καλή Ανάσταση

Πηγή