Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την αύξηση του κατώτατου μισθού (video) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.4.22

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την αύξηση του κατώτατου μισθού (video)


 Δεν άργησαν οι πρώτες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, σε συνέχεια της ανακοίνωσης για την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «απόφαση ευθύνης και αλληλεγγύης» την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ ανακοίνωσε αύξηση και στο επίδομα ανεργίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός επί των ημερών του οποίου ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. «Επέσπευσε τις ανακοινώσεις μόνο και μόνο για να έχουν κάτι να πουν οι βουλευτές της ΝΔ που θα βγουν στις περιφέρειές τους για το Πάσχα και θα είναι αντιμέτωποι με την οργή των πολιτών που δεν μπορούν να βγάλουν ούτε μισό μήνα πλέον» προστίθεται σχετικά στην ανακοίνωση.

«Υπό τον μανδύα του δημοσιονομικά υπεύθυνου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού έχοντας στο μεταξύ αφήσει την ακρίβεια να κατατρώει το εισόδημα των πολιτών» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην δική του ανακοίνωση. «Ο εισαγωγικός μισθός πρέπει να επανέλθει στα 751 ευρώ και μετά να ισχύσουν οι ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις» αναφέρεται ακόμη.

«Τελικά η πολυδιαφημιζόμενη – από την κυβέρνηση – αύξηση του κατώτατου μισθού έχει εξανεμιστεί πριν καν δοθεί, εξαιτίας της εκτίναξης της ακρίβειας διαμορφώνοντας τον ονομαστικό κατώτατο μισθό σε επίπεδο πιο χαμηλό από αυτό που ήταν 13 χρόνια πριν!» απαντά το ΚΚΕ μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.

«Η αύξηση την οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, είναι χωρίς αντίκρυσμα αφού ήδη έχει εξανεμιστεί από τις σφοδρές ανατιμήσεις στο κόστος ενέργειας και τα είδη πρώτης ανάγκης» ανακοίνωσε σχετικά η Ελληνική Λύση.

«Τα 50 ευρώ να τα δώσει ο πρωθυπουργός στην παρέα του. Αντί για αυτή τη νέα προσβολή στους χαμηλόμισθους, το ΜέΡΑ25 απαντά: Αυτόματη Αναπροσαρμογή του Κατώτατου | Κατάργηση Χρηματιστήριου Ενέργειας» έγραψε στο Twitter ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.