Τουρκικές προκλήσεις: 13 παραβιάσεις, 21 παραβάσεις και 4 εμπλοκές πάνω από το Αιγαίο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.5.22

Τουρκικές προκλήσεις: 13 παραβιάσεις, 21 παραβάσεις και 4 εμπλοκές πάνω από το Αιγαίο


 Έντονη ήταν η προκλητικότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σήμερα Παρασκευή – Πάνω από το Αιγαίο πέταξαν F-16, 3 αντικατασκοπευτικά CN-235, 12 ελικόπτερα και 1 μη επανδρωμένο αεροσκάφος 

Σε μπαράζ προκλήσεων πάνω από το Αιγαίο προχώρησαν οι δυνάμεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου 2022.


Ειδικότερα, πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο έγιναν 21 παραβάσεις, 13 παραβιάσεις, εκ των οποίων οι 8 από μαχητικά αεροσκάφη και 5 από ελικόπτερα, ενώ σημειώθηκαν και 4 εμπλοκές.


Οι προκλητικές ενέργειες έγιναν συνολικά από 33 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα έξι ήταν οπλισμένα. Ειδικότερα, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν 8 F-16 σε σχηματισμούς των δύο και των τριών αεροσκαφών, 3 κατασκοπευτικά CN-235, 12 ελικόπτερα και 1 UAV.


Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.