25 τουρκικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου λίγο πριν την συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.5.22

25 τουρκικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου λίγο πριν την συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν


 Δύο μαχητικά F-16 πέταξαν οπλισμένα - Σημειώθηκε και εμπλοκή με ελληνικό αεροσκάφος επιφυλακής

Σε 25 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου προχώρησε σήμερα η τουρκική πολεμική αεροσπορία, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζον Μπάιντεν στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός προτίθεται να ενημερώσει τον Αμερικανό πρόεδρο και για την επικίνδυνη στρατιωτική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο.


Οι 15 παραβιάσεις έγιναν από κατασκοπευτικό αεροσκάφος CN-235 και οι υπόλοιπες 10 από μαχητικά F-16.


Συνολικά, πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο πέταξαν οκτώ F-16 ( δύο από αυτά ήταν οπλισμένα), 1 CN-235 και ένα ελικόπτερα.


Σε μια περίπτωση σημειώθηκε και εμπλοκή με ελληνικό αεροσκάφος επιφυλακής ενώ σημειώθηκαν και 10 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.


Τα τουρκικά αεροσκάφη όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.