Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας 25χρονος Τούρκος διακινητής μεταναστών - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.5.22

Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας 25χρονος Τούρκος διακινητής μεταναστών


 Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας Τούρκος διακινητής μεταναστών, ηλικίας 25 ετών, που συνελήφθη από λιμενικούς του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.


Το βράδυ της 13ης Μαΐου 2022 το λιμενικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά, από στρατιωτικό παρατηρητήριο, για ύπαρξη υπόπτου ταχύπλοου σκάφους το οποίο έπλεε με μεγάλη ταχύτητα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων προερχόμενο από το Μαρμαρίς με κατεύθυνση προς την θαλάσσια περιοχή Αφάντου.

Ενημερώθηκε ταχύπλοο του λιμενικού που βρισκόταν σε περιπολία. Περί ώραν 01:00, το σκάφος εντοπίστηκε στην παραλία Αφάντου, να έχει αποβιβάσει μετανάστες.
Το σκάφος του λιμενικού το καταδίωξε ενώ προσπάθησε να διαφύγει προς τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Ο 25χρονος ομολόγησε ότι μετέφερε 17 μετανάστες έναντι αμοιβής ύψους 3.500 ευρώ.

-Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του αφέθηκε στο μεταξύ χθες ένας 39χρονος Σύρος, ο οποίος έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές σε υποθέσεις διακίνησης μεταναστών.
Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν την 9η Απριλίου 2022 ένας 37χρονος Σύρος κι ένας 21χρονος Παλαιστίνιος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών, πλαστογραφία και για διευκόλυνση παράνομης διαμονής στη χώρα υπηκόων τρίτων χωρών.

Σε τηλεφωνική συσκευή του πρώτου βρέθηκε μεγάλος αριθμός φωτογραφιών ταξιδιωτικών εγγράφων ευρωπαϊκών χωρών. Ο ρόλος του ήταν να παραλαμβάνει για λογαριασμό του φερόμενου ως ηγετικού στελέχους της εγκληματικής οργάνωσης 39χρονου ομοεθνή του τα συγκεκριμένα ταξιδιωτικά έγγραφα (πλαστά ή κλεμμένα) από συνεργάτες του στην Αθήνα, να ταξιδεύει στην Ρόδο και να τα παραδίνει σε έτερους συνεργάτες του προκειμένου στη συνέχεια να διοχετεύονται στους μετανάστες που εισέρχονται παράνομα από την Τουρκία στη Ρόδο.

Το απόγευμα της 9ης Απριλίου 2022 συνελήφθη ο δεύτερος, ο ρόλος του οποίου ήταν να προσεγγίζει μετανάστες και να «διαφημίζει» τον 39χρονο ως το άτομο το οποίο μπορεί να τους προμηθεύσει έγγραφα για να ταξιδέψουν στην Αθήνα ή στην Ευρώπη με αντίτιμο το ποσό των 100€ για κάθε συμφωνία πώλησης εγγράφου.

Κατόπιν σωματικής έρευνας που τους έγινε κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα.

Την 10η Απριλίου 2022 οι λιμενικοί συνέλαβαν και τον 39χρονο με την κατηγορία της διευκόλυνσης παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτης χώρας, διευκόλυνσης παράνομης εξόδου από την χώρα, διακίνησης γνήσιων ταξιδιωτικών εγγράφων ή διαβατηρίων άλλων προσώπων και για διακίνηση πλαστών εγγράφων, καθώς επίσης για την συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ο 39χρονος αναζητήθηκε στην διεύθυνση που είχε δηλώσει αλλά δεν βρέθηκε να κατοικεί εκεί.
Εμφανίστηκε στο Λιμεναρχείο για να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τη δράση του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, διότι έμαθε ότι είχαν συλληφθεί τα μέλη του κυκλώματος αυτού.
Σημειώνεται ότι είχε συλληφθεί για παράνομη διακίνηση μεταναστών και είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για να αποφυλακιστεί στην πορεία με περιοριστικούς όρους.

Απολογούμενος χθες αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται από τους συγκατηγορούμενούς του.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.
Πηγή: dimokratiki.gr

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.