Επαναλειτουργεί από το μεσημέρι το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

1.5.22

Επαναλειτουργεί από το μεσημέρι το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά


 Ήδη εργάζονται 10 πόστα με λιμενεργάτες από το «Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις που Δραστηριοποιούνται στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά» το οποίο δεν απεργεί.- Την Δευτέρα η κρίσιμη συνάντηση Υπ. Ναυτιλίας με εκπροσώπους της ΣΕΠ-Cosco, τη D Ports, τα σωματεία των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά καθώς και φορέων άμεσα εμπλεκομένων.

Επαναλειτουργεί από σήμερα το μεσημέρι το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά και πιο συγκεκριμένα οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ-Cosco. Ήδη εργάζονται 10 πόστα- ομοχειρίες και αναμένεται στη συνέχεια να αυξηθούν σε 12. Πρόκειται για λιμενεργάτες από το «Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις που Δραστηριοποιούνται στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά» το οποίο δεν απεργεί. Σε χθεσινή του ανακοίνωση επεσήμανε μεταξύ άλλων με την οποία τάσσεται κατά των κινητοποιήσεων όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ.


Από την άλλη πλευρά, οι λιμενεργάτες της «Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων» , συνεχίζουν να στηρίζουν την χθεσινή τους απόφαση για επ’ αόριστον απεργιακές κινητοποιήσεις. Είναι συγκεντρωμένοι στην είσοδο τα ου εμπορικού λιμανιού, χωρίς να εμποδίζουν την προσέλευση όσων θέλουν να εργαστούν. Η ΕΝΕΔΕΠ έχει θέσει θέματα ασφάλειας και υγιεινής και ζητούν τη λήψη μέτρων μέτρων. Παράλληλα ζητά να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να συμπεριλαμβάνει τις προσαυξήσεις των νυχτερινών, αργιών και Σαββατοκύριακων και όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν πλήρους απασχόλησης.


Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε χθες ότι καλεί σε συνάντηση την Δευτέρα 2 Μαΐου στις 17.00 τους εκπροσώπους της ΣΕΠ-Cosco τη D Ports, τα σωματεία των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά καθώς και φορέων άμεσα εμπλεκομένων.


Προϋπόθεση της πραγματοποίησης της συνάντησης αποτελεί η ομαλή λειτουργία των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού.


Η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για τη νέα 3τους διάρκειας ΣΣΕ αποτελεί αίτημα όλων των επιχειρηματικών φορέων που δραστηριοποιούνται στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο και οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί με ανακοινώσεις τους. Oι φορείς δηλώνουν ικανοοιημένη από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησςη να μην παραμείνει κλειστό το λιμάνι γεγονός που θα έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις για την εθνική οικονομία και τις επιχιερήσεις.

Μηνάς Τσαμόπουλος

Πηγή