Σύλληψη ημεδαπών για κατοχή και μεταφορά οστράκων προς πώληση - εμπορία τους, ακατάλληλα για την ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.5.22

Σύλληψη ημεδαπών για κατοχή και μεταφορά οστράκων προς πώληση - εμπορία τους, ακατάλληλα για την ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων


 Ένας ημεδαπός ηλικίας 54 ετών και μια ημεδαπή ηλικίας 44 ετών συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, για από κοινού κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία οστράκων του είδους “ΑΧΙΒΑΔΑ”.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που διενέργησαν στελέχη της αστυνομίας του Τ.Σ.Φ. Φερών στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, εντόπισαν ένα Φ.Ι.Χ. όχημα με οδηγό τον 54χρονο και συνοδηγό την 44χρονη, να μεταφέρουν την ανωτέρω ποσότητα οστράκων χωρίς παραστατικά έγγραφα. Εν συνεχεία, το εν λόγω όχημα και οι δυο ημεδαποί μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια το Φ.Ι.Χ. οδηγήθηκε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, για περαιτέρω έλεγχο – ζύγιση των ποσοτήτων των οστράκων.

Κατόπιν ζύγισης διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για είκοσι τρία (23) σακιά δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα (Ruditapes Decussatus), συνολικού βάρους εκατόν εξήντα εννέα κόμμα πέντε κιλών (169,5kg), ακατάλληλα για την ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων (από 3 εκ. έως 4,3 εκ. κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 εκ.). Επιπροσθέτως, για τα ανωτέρω αλιεύματα δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα οστράκων καθώς και το Φ.Ι.Χ. όχημα.

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.