Εκλογές ΕΠΛΣΑΠΝ : Διεκδικητικό πλαίσιο συνδυασμού '’ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ’’ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.5.22

Εκλογές ΕΠΛΣΑΠΝ : Διεκδικητικό πλαίσιο συνδυασμού '’ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ’’


 Παραθέτουμε Διεκδικητικό πλαίσιο συνδυασμού  '’ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ’’ που λάβαμε στο email της Φωνής Λ.Σ. : group.voice.ls@gmail.com


ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ συνδυασμού  '’ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ’’ 


Κατάργηση του Π.Δ Μεταθέσεων και δημιουργία ενός  νέου που θα είναι πραγματικά αξιοκρατικό και δίκαιο .


Ανακατανομή  του συνόλου των οργανικών θέσεων ανά βαθμό και Υπηρεσία με βάση τις πραγματικές ανάγκες.


Θέσπιση σύγχρονου κανονισμού ωραρίου με δικλείδες ασφαλείας .


Προώθηση τροπολογίας για δυνατότητα λήψης δανείων από Τ.Α.Λ.Σ .


Προώθηση τροπολογίας για λήψη προκαταβολών εφάπαξ από το Τ.ΑΛ.Σ . 


Δυνατότητα εξαγοράς μάχιμης πενταετίας για όσους δεν έχουν την δυνατότητα.


Ρύθμιση αναγνώρισης χρόνου στρατιωτικής Υπηρεσίας για την κατηγορία των ΔΕΑ-ΕΠ.ΟΠ-ΟΒΑ  .


Αποκατάσταση αδικίας των ΕΠΥ από Ε.Δ 


Εφαρμογή του Π.Δ Οδοιπορικών του Δημοσίου και για το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.


10. Αναγνώριση των υποχρεωτικών ετών των Λ/Φ για την συμμετοχή τους στις προκηρύξεις της ΣΔΥΛΣ από το 1996 και έπειτα.


11. Άρση του πλαφόν των 8 νυχτερινών.


12. Μείωση εισφοράς του Ν3865/10 για την πλασματική τριετία από 20% σε 6.67% και επέκταση της για όλους. Επίσης αντίστοιχη μείωση της εισφοράς και για την αναγνώριση των ετών σπουδών.


13. Μείωση ασφαλιστικής εισφοράς αναγνώρισης της στρατιωτικής θητείας .


14. Πραγματοποίηση ετήσιων σχολείων που αφορούν ειδικές Υπηρεσίες.


15. Δυνατότητα πλήρους συνταξιοδότησης στα 40 έτη (συμπεριλαμβανομένης της μάχιμης πενταετίας) Υπηρεσίας για τους καταταγέντες στο Σώμα από το 2011 και μετά.


16. Εξασφάλιση κονδυλίων ώστε να ενεργοποιηθεί επιτέλους ο θεσμός του ‘’Συνηγόρου του Λιμενικού ‘’.


17. Αναμόρφωση κανονισμού του Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας του Προσωπικού (Λ.Α.Π) .


18. Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης.


19. Σύγχρονες ετήσιες εκπαιδεύσεις και μετεκπαιδεύσεις των στελεχών.


20. Όσον αφορά τους υπηρετήσαντες-υπηρετούντες σε σκάφη του Λ.Σ.(ΠΠΛΣ-ΠΛΣ) να δοθεί σαν ελάχιστο ευεργέτημα η δυνατότητα αναγνώρισης διπλάσιας υπηρεσίας).


 20 α. Κάθε Στέλεχος που υπηρετεί-υπηρέτησε (αναδρομικότητα) στις ανωτέρω κατηγορίες


σκαφών να μπορεί να υπάγεται στο ίδιο καθεστώς που υπάγονται και οι ειδικές δυνάμεις


(όσον αφορά το χρόνο-κρατήσεις) που απαιτούνται για την πιστοποίηση αναγνώριση του


ανωτέρω χρόνου.


20 β. Επαναφορά του ορίου ηλικίας των 45 ετών για όσους υπηρετούν στα πλωτά του Λ.Σ  και επιθυμούν να μετατίθενται σε υπηρεσία ξηράς 


20 γ. Οικονομική και βαθμολογική εξέλιξη σε  κυβερνήτες μηχανικοί (ΔΠΓ΄-ΔΜΓ΄) που επανδρώνουν και επιχειρούν με τα  ΠΛΣ  και προέρχονται από την σχολή Λ/Φ  ( κατάταξη με προσόν πρόσληψης απολυτήριο λυκείου


20 δ. Στελέχωση των Πλωτών του Σώματος με τριπλά (ή κατ ελάχιστον διπλά πληρώματα) 


20 ε. Αναπροσαρμογή της αποζημίωσης των πλευσίμων.21 . Υπολογισμός του χρόνου πτήσης ως προς την καταβολή του πτητικού επιδόματος στη Μοίρα Ελικοπτέρων Λιμενικού Σώματος στο σύνολο των πτητικών μέσων που επιβαίνει το προσωπικό τη Μοίρας είτε αυτά είναι μέσα της μοίρας είτε είναι πτητικά μέσα συμμαχικών χωρών και οργανισμών που συμμετέχει η Ελλάδα.


22. Δημιουργία παιδικών κατασκηνώσεων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στα πρότυπα του Παιδικού Σταθμού που δημιούργησε η Ένωση Αττικής από το 2011.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι , οι εκλογές της Ένωσης Αττικής είναι οι πιο κρίσιμες από την ίδρυση του Συνδικαλισμού στο Λιμενικό Σώμα. Η εκλογική αναμέτρηση θα δείξει αν την επόμενη ημέρα θα υπάρχει ένας φορέας εκπροσώπησης των συμφερόντων όλων των στελεχών ή αν η Ένωση θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο των τελευταίων δύο ετών. Να είναι δηλαδή ένα  άτυπο γραφείο τύπου των ηγεσιών και να στηρίζει ουσιαστικά με την απραξία της νομοθεσίες όπως το Π.Δ Μεταθέσεων που στην κυριολεξία θέτουν σε ομηρία όλα τα στελέχη και διαλύουν την εργασιακή, ,οικογενειακή, και κοινωνική τους ζωή . Ψηφίζοντας ‘’Λιμενική Οικογένεια ‘’ εξασφαλίζουμε ότι θα υπάρχει μία πολύ ισχυρή φωνή που θα ακουστεί παντού και κυρίως στα αυτιά εκείνων που ορίζουν το Λιμενικό μας  . Ως Ένωση στο  παρελθόν πετύχαμε διεκδικήσεις που για κάποιους φαίνονταν ακατόρθωτες. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και τα επόμενα τρία χρόνια εφ’ όσον εσείς,  τα κυρίαρχα μέλη της Ένωσης αποφασίσετε να μας δώσετε την δύναμη να παλέψουμε και να πετύχουμε για εσάς.  Εμείς στην ‘’ Λιμενική Οικογένεια’’ θα σταθούμε κοντά σε όλους τους συναδέλφους όπως αποδεδειγμένα έχουμε ξανακάνει .Ψηφίζοντας ‘Λιμενική  Οικογένεια’’ όλοι εσείς θα αποκτήσετε και πάλι λόγο στα δρώμενα του Λιμενικού που επηρεάζουν άμεσα την ζωή σας . Για την επόμενη τριετία η ‘Λιμενική Οικογένεια’ θα εστιάσει τις διεκδικήσεις τις σε συγκεκριμένα προβλήματα που ταλανίζουν την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων .


    ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ‘’ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ’’


No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.