ΛΑΠ/ΛΣ: Κανένα ενδιαφέρον από τους εκπροσώπους των εργαζομένων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.5.22

ΛΑΠ/ΛΣ: Κανένα ενδιαφέρον από τους εκπροσώπους των εργαζομένων


 Ο Λογαριασμός Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Λ.Σ. (ΛΑΠ/ΛΣ) συστάθηκε το 2005, κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 7 του άρθρου 128 του ν.3079/2002.

 Στόχος ίδρυσης αυτού του Λογαριασμού, ήταν η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των ευρισκόμενων σε δεινή οικονομική  θέση στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. λόγω κάποιου έκτακτου και απρόβλεπτου γεγονότος και η απόκτηση της ευχέρειας από το ίδιο το Σώμα για συνεισφορά στην   κάλυψη  της   επιτακτικής οικονομικής ανάγκης στελέχους του.

Έτσι με την ίδρυσή του Λογαριασμού αυτού, έπαψε η διενέργεια  εράνων υπέρ  συγκεκριμένου στελέχους  που αναφερόταν ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ καθώς και ο λόγος του εράνου (δαπάνη για βαριά νόσο του ιδίου ή μέλους της οικογενείας του που δεν καλύπτεται από τα Ταμεία,  ανικανότητα λόγω τραυματισμού ή πάθησης του στελέχους, ενίσχυση χήρας και παιδιών σε περίπτωση θανάτου, καταστροφή π.χ. οικίας από θεομηνία ή σεισμό).

Όπως είναι γνωστό ο λογαριασμός χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις συνδρομές των δικαιούχων του στελεχών του  Σώματος.

Είναι φανερό ότι τα αιτήματα που  καλύπτονται από το ΛΑΠ εξ’ ορισμού έχουν υπερ-επείγοντα χαρακτήρα (π.χ.  εγχείρηση για βαριά ασθένεια, θεραπείες καρκινοπαθών κ.λ.π.) και η αντιμετώπισή τους  δεν  συμβαδίζει με αδράνειες, άλλες προφάσεις ή και επίκληση γραφειοκρατικών  διαδικασιών.

Δυστυχώς πληροφορούμαστε ότι   αιτήματα που έχουν υποβληθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο (τελευταία φορά που συνεδρίασε η επιτροπή διαχείρισης του λογαριασμού) παραμένουν μέχρι σήμερα  σε εκκρεμότητα και αναιτιολόγητα δεν έχουν εξετασθεί.

Εύκολα μπορεί κάποιο στέλεχος που μετέχει στην διαχείριση του ΛΑΠ να επικαλεσθεί φόρτο εργασίας. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που συμμετέχουν και αυτά στην επιτροπή διαχείρισης του ΛΑΠ τι έχουν να πουν στα στελέχη που έχουν υποβάλει σχετικά αιτήματα;

Άραγε ποιες μπορεί είναι οι προτεραιότητες των εκπροσώπων  εργαζομένων που προηγούνται της  αντιμετώπισης άμεσων αναγκών ασθενών στελεχών  του Σώματος;

Μήπως η διοργάνωση συνεδρίων και η διαμάχη για τα συνδικαλιστικά αξιώματα; Πως εξηγείται η μη άσκηση πίεσης προς της επιτροπή διαχείρισης του ΛΑΠ για την εξέταση των αιτημάτων των στελεχών;

Έτσι εκδηλώνεται το ενδιαφέρον τους για την εξυπηρέτηση ανυπέρβλητων αναγκών των αναξιοπαθούντων στελεχών του Σώματος;

Ας  ελπίσουμε ο κ. Αρχηγός ΛΣ παρέμβει άμεσα.

Ο Λογαριασμός Αλληλοβοήθειας είναι ένας λογαριασμός που προσφέρει ζωή και ελπίδα.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.