Δεν θα έχει μετρό, ηλεκτρικό και τραμ για τρεις ώρες σήμερα η Αθήνα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.5.22

Δεν θα έχει μετρό, ηλεκτρικό και τραμ για τρεις ώρες σήμερα η Αθήνα


 Στάση εργασίας και από γιατρούς και νοσηλευτές την Τρίτη

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα μείνει η Αθήνα σήμερα Τρίτη 10/5, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.


Κανονικά θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ.


Τα Σωματεία Εργαζομένων στα παραπάνω μέσα δηλώνουν με ανακοίνωσή τους πως συμμετέχουν στη στάση εργασίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας και καλούν όλους τους εργαζόμενους στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον «νόμο Χατζηδάκη» που θα γίνει στις 9:30 το πρωί, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47- 49), όπου εκδικάζεται η προσφυγή του ΕΚΑ «ενάντια στο “φακέλωμα” των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων και στον έλεγχο άσκησης των δικαιωμάτων και ελευθεριών που αποτελούν τον πυρήνα της συνταγματικά κατοχυρωμένης συνδικαλιστικής ελευθερίας».


Τα σωματεία στα ΜΜΜ δηλώνουν πως «οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν την εφαρμογή αυτών των αντισυνταγματικών, αντιδημοκρατικών διατάξεων και ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι ν’ ακυρωθεί ο αντεργατικός νόμος».


Στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών την Τρίτη

Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στις 11:30 πμ στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποιούν επίσης σήμερα, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).


Οι Ομοσπονδίες απορρίπτουν στο σύνολό του το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ που στοχεύει, όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ, «στο ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα των κρατικών δαπανών για την υγεία του λαού, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας».


Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί «πλήρη ανάπτυξη ενός κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος υγείας και ΠΦΥ, με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Με πλήρη στελέχωση με μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό».


Απόσυρση του νομοσχεδίου ζητά και η ΠΟΕΔΗΝ και διεκδικεί μεταξύ άλλων, ισχυρή Δημόσια Υγεία, άρση αναστολών εργασίας, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, ουσιαστική αύξηση στους μισθούς.

Πηγή