Βενιζέλος στην ΕΡΤ: Είμαστε στο θερμό εισαγωγικό επεισόδιο ενός πολέμου που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε Γ’ ΠΠ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.5.22

Βενιζέλος στην ΕΡΤ: Είμαστε στο θερμό εισαγωγικό επεισόδιο ενός πολέμου που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε Γ’ ΠΠ


 «Τα κόμματα να αντιληφθούν ότι η κατάσταση χρειάζεται μεγάλη συσπείρωση, διορατικότητα, αλήθεια, δυσκολίες, κόστος προκειμένου να την αντιμετωπίσουμε, να είμαστε ασφαλείας. Η ασφάλεια δεν είναι μόνο στρατιωτική, δεν είναι μόνο αστυνομική, οικονομική, συνταξιοδοτική ή υγειονομική. Eίναι ένα πιο σύνθετο αίσθημα που είναι η κυριαρχία μας, η δημοκρατία, η εθνική μας ταυτότητα και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε λέγοντας τα πράγματα όπως είναι, δηλαδή καταλαβαίνοντας τα πράγματα, γιατί αν δεν καταλαβαίνεις πράγματα δεν μπορείς και να τα πεις«, δήλωσε στη νέα εκπομπή της ΕΡΤ1 «Στο κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.


Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι «όρος ύπαρξης η εμπλοκή της Ελλάδας» και επεσήμανε πως η χώρα μας «κέρδισε σε ανεξαρτησία, εδάφη, πληθυσμό και σε πλούτο εν δυνάμει, όταν έκανε καθαρές δυτικές επιλογές».


«Είμαστε στο θερμό εισαγωγικό επεισόδιο ενός πολέμου που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε Γ` Παγκόσμιο Πόλεμο και ο οποίος ελπίζουμε να εξελιχθεί πολύ γρήγορα σε Ψυχρό Πόλεμο», είπε ο κ. Βενιζέλος εκφράζοντας την ανησυχία του για την παγκόσμια κατάσταση.


Στην εκπομπή «Στο Κέντρο» μίλησε και ο πρέσβης της Ουκρανίας Σεργκέι Σουτένκο, ο οποίος επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου, την περασμένη εβδομάδα, του Ελληνοουκρανού στρατιώτη Μιχαήλ που πολεμούσε στο τάγμα του Αζόφ.


Πηγή: ΕΡΤ1