«Καίνε» τα καύσιμα: Στα ύψη η τιμή της βενζίνης – Σε ασφυξία οι καταναλωτές - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.5.22

«Καίνε» τα καύσιμα: Στα ύψη η τιμή της βενζίνης – Σε ασφυξία οι καταναλωτές


 Με τη μέση τιμή της αμόλυβδης να αγγίζει πανελλαδικά τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο και του πετρελαίου κίνησης να προσεγγίζει τα 2 ευρώ (ανά λίτρο) οι μετακινήσεις πλέον γίνονται… άσκηση οικονομίας – και οι συνήθειες αλλάζουν.

Αμοργός 13 Μαΐου και η τιμή της αμόλυβδης πωλείται στα… 2,6 ευρώ το λίτρο. Όλο και ψηλότερα σκαρφαλώνουν οι τιμές στη βενζίνη και γενικότερα στα καύσιμα με τους καταναλωτές να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους με ποσά από 10 έως 20 ευρώ – ίσα ίσα για να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες μετακίνησης.

Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης συνεχίζει να τραβά την ανιούσα στην Ελλάδα. Από τις αρχές του 2022, οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων ανέρχονται σε:

  • 25% στην απλή αμόλυβδη
  • 22% στην αμόλυβδη 100 οκτανίων και
  • 29% στο diesel.

«Αν μπορούμε να περιορίσουμε λίγο τις μετακινήσεις το κάνουμε αλλά δυστυχώς είναι απαραίτητο» λέει ένας πολίτης. «Δεν το χρησιμοποιώ κάθε μέρα όπως παλιά το κάναμε» περιγράφει ένας άλλος.

Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021, οι αυξήσεις ξεπερνούν το 50%. Στο

  • 47% για την αμόλυβδη
  • 40% για την αμόλυβδη 100 οκτανίων 57% στο πετρέλαιο κίνησης.

Την Παρασκευή, η

  • μέση τιμή της αμόλυβδης αναρριχήθηκε στα 2,19 ευρώ/λίτρο και του
  • πετρελαίου κίνησης στα 1,9 ευρώ/λίτρο, παρά την επιδότηση των 15 λεπτών/λίτρο.

«Έχουμε στείλει ειδικά κλιμάκια στα νησιά για να ελέγξουν τις τιμές των καυσίμων και εγώ προτίθεμαι να πάω σε μερικά πρατήρια ο ίδιος» λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Ο πληθωρισμός επικεντρώνεται στις πιο κρίσιμες ανάγκες της κοινωνίας: την ενέργεια, τα καύσιμα, τα τρόφιμα και την στέγαση» τονίζει στο Κόκκινο 105.5 ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Την Παρασκευή η μέση τιμή της αμόλυβδης στις Κυκλάδες έφτανε τα 2,37 ευρώ και στα Δωδεκάνησα στα 2,31 ευρώ το λίτρο.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.