Ταξίδι με πλοίο: Τι θα γίνει με τις μάσκες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.5.22

Ταξίδι με πλοίο: Τι θα γίνει με τις μάσκες


 Μπαίνοντας για τα καλά στο καλοκαίρι οι μάσκες θα είναι παρελθόν τουλάχιστον για τους περισσότερους χώρους με το ταξίδι με πλοίο να αποτελεί ένα ερώτημα που θα απαντήσουν τις επόμενες μέρες οι ειδικοί Λοιμωξιολόγοι. Αν δηλαδή όσοι ταξιδέψουν με πλοίο θα πρέπει να φοράνε μάσκα ή όχι.


Σύμφωνα με πηγές του iEidiseis, όλα δείχνουν ότι και στα πλοία θα πούμε «αντίο» στις μάσκες, ενώ θα υπάρχει ισχυρή σύσταση στους επιβάτες να την φοράνε όταν θα βρίσκονται μέσα στο πλοίο. Στον αντίποδα όταν θα βρίσκονται στο κατάστρωμα δεν θα προβλέπεται η χρήση της.


Τα παραπάνω μένουν να αποφασίσει η Επιτροπή των Ειδικών και να ανακοινώσει η κυβέρνηση, ενώ η έναρξη εφαρμογής του μέτρου προσδιορίζεται για τις αρχές Ιουνίου.


Η πανδημία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους Ειδικούς βαίνει μειούμενη και η χαλάρωση των μέτρων είναι προς την κατεύθυνση να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα όσο μας το επιτρέπει ο κορονοϊός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να πετάξουμε τις μάσκες από την τσέπη μας. Αντιθέτως θα πρέπει όπου νιώθουμε συνωστισμό να την φοράμε ακόμη και αν τα μέτρα δείχνουν πλήρη απελευθέρωση.


Τέλος η μάσκα από 1η Ιουνίου

Σημειώνεται ότι χθες ο Θάνος Πλεύρης, δήλωσε ότι «από 1/6/2022 έως και 15/09/2022 αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς». Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται:


-τα αεροπλάνα


-οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ.


Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους.


Η υποχρεωτικότητα, ωστόσο, παραμένει:


-Στα νοσοκομεία


-Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές καθώς επίσης


-Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.


«Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους και ιδίως από τον πληθυσμό ο οποίος ανήκει στις ευάλωτες ομάδες» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή