ΠΕΑΛΣ: Συγχαρητήρια επιστολή στους Νέους Σημαιοφόρους ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

16.5.22

ΠΕΑΛΣ: Συγχαρητήρια επιστολή στους Νέους Σημαιοφόρους ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ


 ΠΕΙΡΑΙΑΣ 13/05/2022

 Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/19/2022

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΕΑΛΣ)
 
ΘΕΜΑ : Συγχαρητήρια επιστολή  στους Νέους Σημαιοφόρους ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ
 

Νέοι Σημαιοφόροι ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ , δυστυχώς,  η μη πρόσκλησή μας να παραβρεθούμε στην τελετή Ορκωμοσίας σας,  δε μας έδωσε τη δυνατότητα να σας συγχαρούμε κι ευχηθούμε δια ζώσης.

Κατόπιν  τούτου, με την  παρούσα επιστολή,  ως Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ (ΠΕΑΛΣ) σας καλωσορίζουμε και σας συγχαίρουμε για την επιλογή και την επιτυχία σας και  ευχόμαστε να φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών της πατρίδας μας και του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και άξιοι συνεχιστές της ιστορίας του ΛΣ .

Ο  όρκος που δώσατε την 12/05/2022  στη ΣΝΔ, υπό τη σκέπη της Ελληνικής Σημαίας, του Ιερού Ευαγγελίου και της Ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος αποτελει μια απο τις  πιο σημαντικές στιγμές  στην καριέρα σας  καθως αρχίζει μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας, η απαρχή της σταδιοδρομίας σας ως αξιωματικοί του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ .και κυρίως γιατί θέσατε τους εαυτούς σας στην υπηρεσία της πατρίδος.

Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ανέκαθεν υπήρξε και παραμένει το κύτταρο της συστηματικής εκπαίδευσης των Αξιωματικών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Η στρατιωτική ,η ναυτική και ακαδημαϊκή σας εκπαίδευση ήταν δύσκολη αλλά η πρέπουσα για αξιωματικούς που καλούνται από την πρώτη ημέρα που θα εισαχθούνε στη ΣΝΔ να προετοιμαστούν για τη δύσκολη αποστολή και τις πολλές και μεγάλες ευθύνες που θα αναλάβουν από την πρώτη μέρα της αποφοίτησής τους μέχρι τη μέρα που κι εσείς με τη σειρά σας θα παραδώσετε το τιμόνι του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ-ΑΚΤ στην προηγούμενη από εσάς γενιά και παράλληλα στη επόμενη σειρά σημαιοφόρων.

Μην ξεχάσετε ποτέ ότι ο ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ είναι και ιδέα.....Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν.... και για την διατήρηση αυτής της ιδέας θα πρέπει κυρίως εμείς ως Αξιωματικοί που διοικούμε το ΛΣ αλλά και οι Υπαξιωματικοί ΛΣ και Λιμενοφύλακες που μας στηρίζουν, να αγωνιζόμαστε καθημερινά για να παραμένουν όρθιοι οι δυο βασικοί πυλώνες του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. , ο πυλώνας της ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ (δηλαδή ΑΣΦΑΛΕΙΑ) και της ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (δηλαδή ΠΛΟΙΟ-ΝΑΥΤΙΚΟΣ).



Για το Δ.Σ.

       Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

Σπυριδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ          Γεώργιος ΜΑΡΑΓΚΟΣ