Δακτυλικά αποτυπώματα στο δρόμο – Η νέα τεχνολογία της ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτοποίηση υπόπτων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.5.22

Δακτυλικά αποτυπώματα στο δρόμο – Η νέα τεχνολογία της ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτοποίηση υπόπτων


 Δακτυλοσκοπήσεις ακόμα και στους δρόμους θα μπορούν να πραγματοποιούν από εδώ και στο εξής οι αστυνομικοί, καθώς με τη συμβολή της τεχνολογίας θα μπορούν να λαμβάνουν δακτυλικά αποτυπώματα ατόμων που κρίνονται ύποπτα και ελέγχονται μέσω μια προηγμένης συσκευής η οποία είναι συνδεδεμένη με την τράπεζα δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ..

Όπως βλέπεται και στο βίντεο που σας παρουσιάζει το newsit.gr, μέσω ενός κινητού τηλεφώνου το οποίο στην κάτω πλευρά του έχει συνδεθεί με μια ειδική συσκευή που ανιχνεύει τα δακτυλικά αποτυπώματα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. θα μπορούν να επαληθεύουν εάν η ταυτότητα που τους παρουσιάζει κάποιο άτομο είναι γνήσια και εάν το άτομο έχει απασχολήσει.


Η πρόταση για τη δημιουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής έγινε από τους συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας και πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Αρχικά αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και στη συνέχεια από όλα τα πληρώματα των περιπολικών των διαφόρων υπηρεσιών που βρίσκονται στους δρόμους για να προστατέψουν τους πολίτες.

Πως όμως θα λειτουργεί η on line ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων; Όπως θα δείτε και στο βίντεο ο αστυνομικός επιλέγει και τα δύο χέρια αλλά και τα δάχτυλα που θα τοποθετηθούν από το άτομο που θα ελεγχθεί. Στη συνέχεια ο ελεγχόμενος θα τοποθετήσει το κάθε δάχτυλο του πάνω στο κόκκινο αισθητήρα. Τέλος ο αστυνομικός πατώντας αναζήτηση θα δει εάν τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι τα αληθινά.


Πηγή: www.newsit.gr

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.