Λιμάνι Πειραιά: Την ερχόμενη Παρασκευή καταθέτει η Dport την πρότασή της για τη νέα ΣΣΕ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.5.22

Λιμάνι Πειραιά: Την ερχόμενη Παρασκευή καταθέτει η Dport την πρότασή της για τη νέα ΣΣΕ


 Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των εκπροσώπων της ΕΝΕΔΕΠ«Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων»


Κρίσιμη ημέρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την 3τούς διάρκειας ΣΣΕ στο λιμάνι του Πειραιά είναι η προσεχή Παρασκευή 6 Μαΐου. Την ημέρα εκείνη η DPort Services που είναι ο εργολάβος της ΣΕΠ-Cosco θα καταθέσει την τελική πρόταση για τη συλλογική σύμβαση εργασίας και την αύξηση των μισθών. Σύμφωνα με πληροφορίες η μεσοσταθμική αύξηση είναι 8%.


Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των εκπροσώπων της ΕΝΕΔΕΠ«Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων» με την Dport για να συζητηθούν τα αιτήματα των λιμενεργατών τα οποία εκτός από τα μισθολογικά περιλαμβάνουν θέματα ασφάλειας στην εργασία. Πιο συγκεκριμένα η ΕΝΕΔΕΠ έχει θέσει θέματα ασφάλειας και υγιεινής και ζητεί τη λήψη μέτρων μέτρων. Παράλληλα ζητά να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να συμπεριλαμβάνει τις προσαυξήσεις των νυχτερινών, αργιών και Σαββατοκύριακων και όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν πλήρους απασχόλησης.


Η ΣΕΠ-Cosco για τα αιτήματα έχει επισημάνει μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της Anming Zhang:


Για το θέμα της υγείας και της ασφάλειας: «Από την πρώτη ημέρα της διοίκησης της Cosco στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες 2 και 3 πριν από 12 χρόνια, η υγεία και ασφάλεια όλων των εργαζομένων πάντα αποτελούσε πρωταρχική σκέψη και προτεραιότητα αφού αποτελεί βασικό στοιχείο και της δικής μας φιλοσοφίας. Η εργασία προϋποθέτει   συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και αποτελεί κοινή προσδοκία όλων μας όλοι οι εργαζόμενοι να προσέρχονται στην εργασία τους με θετική διάθεση και να επιστρέφουν στο σπιτικό τους ικανοποιημένοι και πάνω απ’ όλα ασφαλείς


Η COSCO και η ΣΕΠ συνεχίζουν και προσπαθούν με κάθε τρόπο τη βελτίωση της υγιεινής και της ασφάλειας με επιμονή, συνέπεια και πράξεις.


Για την ΣΣΕ μεταξύ της DPort Services, και των εργαζομένων της: «Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η ΣΕΠ δεν κατέχει εργοδοτική θέση ώστε να ορίζει ΣΣΕ προς τους εργαζομένους της. Αυτό αποτελεί δικαιοδοσία της DPort, η οποία τηρεί με απόλυτη συνέπεια τις μισθολογικές και θεσμικές ή μη υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους της, ακολουθώντας απολύτως τα όσα έχουν συμφωνηθεί σχετικά με τις αποδοχές και πάσης φύσης δώρα και επιδόματα, καθώς και κάθε πρόσθετη αμοιβή εργασίας (αμοιβή νυχτερινής εργασίας, αμοιβή Κυριακών, Αργιών, αμοιβή για εκτός έδρας εργασία, αμοιβή αναπληρωματικής εβδομαδιαίας ανάπαυσης, αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης, κλπ). σε επίπεδο μάλιστα υψηλότερο των νόμιμων αποδοχών που ισχύουν για την Ελληνική επικράτεια».

Μηνάς Τσαμόπουλος

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.