Απίστευτο: H ηγεσία της ΠΟΕΠΛΣ με παραινέσεις προς την κυβέρνηση προσπάθησε να καταργήσει Ενώσεις Προσωπικού και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) ; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.5.22

Απίστευτο: H ηγεσία της ΠΟΕΠΛΣ με παραινέσεις προς την κυβέρνηση προσπάθησε να καταργήσει Ενώσεις Προσωπικού και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) ;


Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που παραθέτουμε : Σε ανακοίνωση του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας σημειώνει σχετικά με το απαράδεκτο και πρωτοφανές περιστατικό στο 23ο Συνέδριο της ΠΟΕΠΛΣ:


“Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των Λιμενικών!


Στο πρόσφατο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) θα περίμενε κανείς να ακούσει -από το προεδρείο της- σκέψεις, ιδέες, προβληματισμό γύρω από τις διεκδικήσεις, τα προβλήματα, τις αγωνίες του απλού προσωπικού του Λιμενικού Σώματος. Πάνω απ’ όλα, το τί έκανε ή τί σκοπεύει να κάνει μια ομοσπονδία -η οποία θέλει να λέει ότι αντιπροσωπεύει τους Λιμενικούς- για τη λύση των προβλημάτων τους, που ολοένα και φουντώνουν από την πολιτική της κυβέρνησης, την ακρίβεια και τον πόλεμο.


Αντί αυτών, στο συνέδριο όπου παρέστη και μίλησε το ΚΚΕ μετά από σχετική πρόσκληση, συνέβη το εξής πρωτοφανές για Συνέδριο συνδικαλιστικής οργάνωσης: Ο πρόεδρος του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας δευτερολογώντας απάντησε σε όσα είπε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α. και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, στο χαιρετισμό του προς τους συνέδρους!


Αποτελεί πρωτοφανές γεγονός ο οικοδεσπότης να απαντάει στον φιλοξενούμενο, τη στιγμή μάλιστα που ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο χαιρετισμό του εξέφρασε τη στήριξη για τα προβλήματα που έχουν οι λιμενικοί, καθώς και τις προσπάθειες του ΚΚΕ για την ανάδειξη κι επίλυσή τους. Μάλιστα τόνισε τη σταθερή και διαχρονική στήριξη του Κόμματος στα συνδικαλιστικά δικαιώματα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και ειδικότερα του Λιμενικού Σώματος.


Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ στη συγκεκριμένη απαράδεκτη παρέμβασή του έφτασε στο σημείο να δηλώνει ότι η κυβερνητική επιδίωξη της ΝΔ με νομοθετική ρύθμιση να καταργήσει Ενώσεις Προσωπικού και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ), αποτελεί έμπνευση και επιδίωξη της ηγεσίας της ΠΟΕΠΛΣ, που προέβη μάλιστα και στις σχετικές παραινέσεις προς την κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ, αντί να ασχολείται με τα προβλήματα που απασχολούν τους λιμενικούς και τις οικογένειές τους, αξιοποιεί τη θέση του για την απαγόρευση με νόμο συνδικαλιστικών φορέων που έχουν ιδρύσει κι έχουν επιλέξει να εκπροσωπούνται συνάδελφοί του σε όλη την Ελλάδα.


Οι Λιμενικοί πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και να μην επιτρέψουν τέτοια φαινόμενα.


Επαναλαμβάνουμε: Τα σωματεία και οι Ενώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Πυροσβεστική, στην Αστυνομία, στο Λιμενικό, ιδρύονται και λειτουργούν όπως καθορίζει ο νόμος 1264. Δηλαδή 21 ιδρυτικά μέλη ιδρύουν πρωτοβάθμιο σωματείο, και δύο πρωτοβάθμια ιδρύουν Ομοσπονδία. Όποιος δηλώνει ενάντια σε αυτό το δικαίωμα και παλεύει για να διαλυθεί η ΠΟΛ ,πρέπει να βρει αντίθετο τον απλό κόσμο, γιατί ο συνδικαλισμός κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες”.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.