Αμερικανική δωρεά έξι ταχύπλοων σκαφών RIB στις Ειδικές Δυνάμεις του ΠΝ και του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.5.22

Αμερικανική δωρεά έξι ταχύπλοων σκαφών RIB στις Ειδικές Δυνάμεις του ΠΝ και του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ


 Με μια ανάρτηση στο «Twitter» η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα γνωστοποίησε τη δωρεά έξι (6) νέων ταχύπλοων σκαφών RIB (Rigid Inflatable Boat) στις Ειδικές Δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ). Από τα έξι (6) σκάφη τα τέσσερα (4) προορίζονται για το ΠΝ και δύο (2) για το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. 

Σύμφωνα με την ανάρτηση η αξία της δωρεάς είναι $ 10 εκατομμύρια. Τα σκάφη, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, ενσωματώνουν ηλεκτρονικά συστήματα και έρχονται να προστεθούν στα τέσσερα (4) εν υπηρεσία σκάφη ειδικών επιχειρήσεων Mk.V, τα οποία αποκτήθηκαν μεταχειρισμένα από τις ΗΠΑ.

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.