«Χρυσές δουλειές» κάνουν οι σύγχρονοι δουλέμποροι - Δύο ιστοφόρα με πάνω από 100 μετανάστες σε Ζάκυνθο και Λακωνία - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.8.22

«Χρυσές δουλειές» κάνουν οι σύγχρονοι δουλέμποροι - Δύο ιστοφόρα με πάνω από 100 μετανάστες σε Ζάκυνθο και Λακωνία


 Τα δρομολόγια των σύγχρονων δουλεμπόρων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στη χώρα μας. Οι λιμενικές αρχές εντόπισαν δύο ιστιοφόρα (σε Ζάκυνθο και Λακωνία) με πάνω από 100 παράτυπους μετανάστες. Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Γιάννης Ζιάκας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Open στην περίπτωση της Λακωνίας το ιστιοφόρο ήταν μισοβυθισμένο με αποτέλεσμα οι μετανάστες να βρίσκονται σε κίνδυνο. Σκάφη του Λιμενικού Σώματος έσπευσαν στην περιοχή και μετέφεραν τους 36 μετανάστες στο ΚΥ της Μονεμβασιάς. Ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονταν και 11 ανήλικοι. 

Όμως αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό αφού και στη Ζάκυνθο (θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κατάκολο) πάνω από 60 μετανάστες βρέθηκαν σε ιστιοφόρο και περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο που υπήρχε στην περιοχή και με πλωτά του ΛΣ μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα. Στην πλειοψηφία τους έχουν δηλώσει υπήκοοι Ιράν.