Αναφορά εναντίον λιμενικού κατέθεσε η δήμαρχος Τήλου - Απάντηση της ΕΠΛΣ Δωδεκανήσου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.8.22

Αναφορά εναντίον λιμενικού κατέθεσε η δήμαρχος Τήλου - Απάντηση της ΕΠΛΣ Δωδεκανήσου


 Αναφορά εναντίον λιμενικού των ΟΥΚ που υπηρετεί στην Τήλο για απρεπή συμπεριφορά και φραστικό επεισόδιο κατέθεσε η δήμαρχος Μαρία Καμμά.


«Να σας πάρουν οι Τούρκοι να ησυχάσουμε» καταγγέλλει ότι της φώναξε ο λιμενικός, το αυτοκίνητο του οποίου εμπόδιζε τη διέλευση άλλων οχημάτων, αλλά ο ίδιος δεν δεχόταν να το μετακινήσει, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Ο ίδιος σύμφωνα με τις καταγγελίες έχει δημιουργήσει και άλλα θέματα με τη συμπεριφορά του στο νησί.

-------------------------------


Με αιχμές για μικροπολιτική και για «προσπάθεια μόχλευσης επιθυμητού αποτελέσματος μέσω της δημόσιας διαπόμπευσης στελεχών του Λιμενικού Σώματος» απαντά στις καταγγελίες της δημάρχου Τήλου, Μαρίας Καμμά, για το επεισόδιο με τον λιμενικό, η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου.


Μάλιστα εκφράζει τις επιφυλάξεις της ως προς τα γεγονότα και περιμένει τη διερεύνηση τους από την διοίκηση του Λιμενικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου, όσον αφορά το περιστατικό που έλαβε χώρα την 25-08-2022 στο νησί της Τήλου, ανάμεσα στην κυρία Δήμαρχο και στέλεχος του τοπικού Λιμενικού Σταθμού, διατηρεί τις επιφυλάξεις της ως προς τα γεγονότα, όπως αυτά εκφράστηκαν και δημοσιεύθηκαν μονομερώς στον τοπικό τύπο και περιμένουμε από την Διοίκηση να εξετάσει με ψυχραιμία δια της προβλεπόμενης διαδικασίας τα καταγγελθέντα και να αποφανθεί σχετικά.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη η προάσπιση της τιμής και αξιοπρέπειάς του, χωρίς αυτό όμως να δικαιολογεί προσπάθεια μόχλευσης επιθυμητού αποτελέσματος μέσω της δημόσιας διαπόμπευσης στελεχών του Λιμενικού Σώματος που στερούνται δημόσιου λόγου.

Ως ΕΠΛΣ Δωδεκανήσου θεωρούμε ως βασικό και από κοινού στόχο της τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους ένστολους των τοπικών Αρχών την ασφάλεια και ευημερία των ακριτών συμπολιτών μας και άρα απαραίτητη την καλή συνεργασία, ωστόσο, δεν θα επιτρέψουνε σε κανέναν να ασκεί μικροπολιτική στις πλάτες των συναδέλφων, που τοποθετούνται σε απομακρυσμένα νησιά προκειμένου να υπηρετήσουν παρά τις αντίξοες συνθήκες, τον κοινό αυτό στόχο».


Πηγή