Η γιορτή του Λιμενικού ......χωρίς τους Λιμενικούς ; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.8.22

Η γιορτή του Λιμενικού ......χωρίς τους Λιμενικούς ;


 Ήταν μια χαρμόσυνη και γιορτινή μέρα η χθεσινή (19/8/2022) για το Λιμενικό!!!

Σε τελετή, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας, έγινε χτες Παρασκευή η ορκωμοσία εκατόν ενός (101) νεοκαταταγέντων Σημαιοφόρων απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Κυβερνήτη & Μηχανικού.

Μια τελετή με ιδιαίτερη σημασία μια γιορτή πολύ σημαντική για την «οικογένεια» των στελεχών του Λ.Σ., με την οποία καλωσόρισε και υποδέχτηκε στους κόλπους της 101 νέους Αξιωματικούς.

Μια γιορτή, που έγινε, δυστυχώς, σε «πολύ στενό κύκλο» (συγγενείς νεοκατατασσομένων) και παρουσία ελάχιστων αξιωματούχων της ιεραρχίας Λ.Σ.

Αυτοί ήταν όλοι κι όλοι που παρέστησαν…

Να σημειώσουμε ότι η εορτή μαθεύτηκε «κατόπιν εορτής» από τα Σωματεία των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών του Λ.Σ., αφού ΚΑΝΕΝΑ δεν προσκλήθηκε να παραστεί!!! (θαρρείς, ότι αυτά δεν ανήκουν στην «οικογένεια» του Λιμενικού)…

Εν ολίγοις, οργανώθηκε μια τελετή από τα στελέχη του Λιμενικού, για τα στελέχη του Λιμενικού με αδικαιολόγητη σπουδή, «εν κρυπτώ και παραβύστω» και χωρίς κανέναν προφανή λόγο που να δικαιολογεί τόση μυστικότητα.

Εμείς, θεωρούμε ότι τέτοιες τελετές δεν πρέπει να περνούν ανεκμετάλλευτες, καθώς αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Λιμενικό, να διαφημιστεί και να αναδειχθεί στην Κοινωνία μας ως φορέας επαγγελματικής σταδιοδρομίας για τους νέους και τις νέες της.

Όμως, ακόμα κι αν αυτή η «αποφυγή ευρείας δημοσιότητας» αποδοθεί σε άκριτη επανάληψη πρακτικών προηγούμενων φυσικών ηγεσιών, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την τρέχουσα ηγεσία του Λ.Σ. να αντιληφθεί λάθη του παρελθόντος και, έγκαιρα, να τα θεραπεύσει.

Με αυτή την αφορμή, καλό θα είναι η αναγνωρισιμότητα του Λιμενικού στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο να επιδιώκεται με κάθε ευκαιρία και το έργο κι η αποστολή του να αναδεικνύονται με κάθε τρόπο.

Τελετές, σαν τη χθεσινή, είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία, αυτές οι πάγιες επιδιώξεις να επιτυγχάνονται.

Μάλιστα, δε, ευκαιρίες, σαν τη χθεσινή, δεν παρουσιάζονται συχνά στη διάρκεια ζωής των εκάστοτε ηγεσιών του Σώματος.

Και, είναι καλύτερο να σε θυμούνται για τις ευκαιρίες που αξιοποίησες, παρά για τις ευκαιρίες που έχασες…

 

ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ