Δήμος Αλονήσου: Να στελεχωθεί άμεσα ο Λιμενικός Σταθμός - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.8.22

Δήμος Αλονήσου: Να στελεχωθεί άμεσα ο Λιμενικός Σταθμός


 Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Γεώργιο Αλεξανδράκη απέστειλε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, σχετικά με την υποστελέχωση του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου.


Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει, ότι “ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών ως προς τη στελέχωσή του κι αυτό όταν ακόμη βρισκόμαστε στο peak του καλοκαιριού’.


Οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται είναι δεκατέσσερις (14) συμπεριλαμβανομένου και του πληρώματος του σκάφους, σήμερα καλύπτονται μόνο οι επτά (7), με αποτέλεσμα να υπάρχει πλημμελής αστυνόμευση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα(ΧΖΛ)- Πατητηρίου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, που καταβάλλει το υπάρχον προσωπικό, επίσης να μην εκτελούνται οι απαραίτητες περιπολίες με το Λιμενικό σκάφος στο χώρο ευθύνης του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου (Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων).


«Είναι απολύτως αναγκαίο να στελεχωθεί άμεσα ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία στο λιμάνι και να ενισχυθεί η φύλαξη και η αστυνόμευση στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων» δηλώνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης.

Πηγή