Συνεκπαίδευση ελληνικών F-16 με το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.8.22

Συνεκπαίδευση ελληνικών F-16 με το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman


 Συνεκπαίδευση μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με μαχητικά αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου USS HARRY S. TRUMAN των ΗΠΑ διεξήχθη τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, στην ευρύτερη περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου.


Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, στην εν λόγω συνεκπαίδευση συμμετείχαν 2 μαχητικά αεροσκάφη F-16 BLOCK 52+ Advanced της Πολεμικής Αεροπορίας και 2 μαχητικά αεροσκάφη F-18 από το USS HARRY S. TRUMAN, σε αντικείμενα εκπαίδευσης μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT).


Η εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.