Στη Ρόδο η θρυλική θαλαμηγός του Ωνάση «Χριστίνα» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.8.22

Στη Ρόδο η θρυλική θαλαμηγός του Ωνάση «Χριστίνα»


 Στη Ρόδο κατέπλευσε τη Δευτέρα η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση «Christina O» που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται αγκυροβολημένη σε λιμάνια και μαρίνες της Τουρκίας και από εκεί πραγματοποιεί σύντομες κρουαζιέρες και σε ελληνικά νησιά.


Η θαλαμηγός που απέπλευσε το μεσημέρι της Δευτέρας από τη μαρίνα Yalikavak έριξε άγκυρα χθες βράδυ ανοιχτά της Ρόδου στην περιοχή της Ακαντιάς. Προ ημερών η 99 μέτρων θαλαμηγός εθεάθη και στη Σύμη στη θαλάσσια περιοχή της Νανούς.

Κατασκευάστηκε το 1943 ως φρεγάτα και είχε το όνομα Stormont (GRT 1602), ανήκε στο καναδικό Πολεμικό Ναυτικό και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο Ωνάσης αγόρασε την φρεγάτα στην τιμή των 34.000 δολαρίων και μετά ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για να την μετατρέψει σε πολυτελές υπερσύγχρονο γιοτ. Της έδωσε το όνομά της κόρης του Χριστίνας.

Το 1978 η Χριστίνα Ωνάση δώρισε τη θαλαμηγό στο ελληνικό δημόσιο, για να τη χρησιμοποιεί ο εκάστοτε πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας. Το δημόσιο μετονόμασε τη θαλαμηγό σε «Αργώ», ενώ τη συντήρησή της ανέλαβε το Πολεμικό Ναυτικό.

Το 1998 ο ναυτιλιακός επιχειρηματίας και φίλος της οικογένειας Ωνάση Τζον Παπανικολάου αγόρασε το σκάφος και το μετασκεύασε αποκαθιστώντας το παλιό όνομα της.

Πηγή: rodiaki