Κεφαλονιά: Το λιμενικό εντόπισε 9 αγνοούμενους κωπηλάτες – Νεκρός ο ένας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.9.22

Κεφαλονιά: Το λιμενικό εντόπισε 9 αγνοούμενους κωπηλάτες – Νεκρός ο ένας


 Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλονιάς, για περιστατικό σε δυσχερή θέση, εννέα (09) αλλοδαπών χειριστών όρθιας κωπηλατικής σανίδας (SUP), στη θαλάσσια περιοχή κόλπου «ΛΟΥΡΔΑ» ν. Κεφαλληνίας.

Στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το αλιευτικό σκάφος «ΜΙΧΑΛΗΣ» Ν.Α. 644, το ταχύπλοο σκάφος «ΛΥΔΙΑ» Τ.Α. 325 καθώς και το σωστικό σκάφος «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» Τ.Α. 300.

Εν συνεχεία, το ταχύπλοο σκάφος «ΛΥΔΙΑ» περισυνέλεξε τους έξι ανωτέρω αλλοδαπούς, εκ των οποίων ο ένας εξ αυτών δεν είχε τις αισθήσεις του, ενώ του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ναυαγοσώστη που επέβαινε στο σκάφος «ΛΥΔΙΑ». Παράλληλα, από στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής εντοπίστηκαν οι άλλοι τρεις (03) αγνοούμενοι αλλοδαποί στην παραλία Αγίου Θωμά ν. Κεφαλονιάς οι οποίοι εξήλθαν με ιδία μέσα.

Ειδικότερα, οι οκτώ (08) αλλοδαποί διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ο 34χρονος αλλοδαπός χειριστής που ανασύρθηκε χωρίς της αισθήσεις του, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, ενώ πρόκειται να παραγγελθεί διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.