Σκηνικό πολέμου από τα τουρκικά ΜΜΕ: «Αυτό είναι το πιθανό σημείο σύγκρουσης με την Ελλάδα» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.9.22

Σκηνικό πολέμου από τα τουρκικά ΜΜΕ: «Αυτό είναι το πιθανό σημείο σύγκρουσης με την Ελλάδα»


 Ακραία σενάρια για τοποθέτηση πυρηνικών

Το σκηνικό έντασης με την Ελλάδα που η Άγκυρα έχει στήσει συνεχίζουν να... στηρίζουν και τα τουρκικά ΜΜΕ, διατυπώνοντας απίστευτα σενάρια περί πυρηνικών και ανοίγοντας συζητήσεις για τα «πιθανότερα σημεία σύγκρουσης» μεταξύ των δύο χωρών.


Σε συζήτησή της με τον στρατιωτικό αναλυτή Μετέ Γιαράρ, παρουσιάστρια του CNN Turk διατύπωσε ερωτήματα για το εάν τοποθετηθούν πυρηνικά στην Κρήτη, «αφού στόχος θα είναι η Ρωσία».


«Πιθανό σημείο σύγκρουσης θα είναι η Κρήτη. Διότι η συμφωνία που έχουμε υπογράψει με τη Λιβύη, ταυτίζεται σε αυτό ακριβώς το σημείο».


Μάλιστα, κατηγορεί την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών και τη διεκδίκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. «Πριν από τα S-300, πήγαν και στρατιωτικοποίησαν ένα- ένα τα νησιά. Πρώτα ένα όπλο, μετά δύο και πέντε. Αργότερα ένα νησί, δύο νησιά κτλ. Δεν τους έφτασε αυτό, πήγαν και διεκδίκησαν κυριαρχικά δικαιώματα σε νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους».


Αξίζει να σημειωθεί πως προ ημερών, η Yeni Safak κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο: «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο» αναφερόμενη στο ζήτημα των S-300.

Πηγή