Δίπλωμα οδήγησης στο κινητό: Ποια έγγραφα παίρνουν σειρά - Εκτός απο όλα το Λιμενικό Σώμα ; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.9.22

Δίπλωμα οδήγησης στο κινητό: Ποια έγγραφα παίρνουν σειρά - Εκτός απο όλα το Λιμενικό Σώμα ;


 Μετά την αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, το ηλεκτρονικό πορτοφόλι θα παρέχει εύκολη πρόσβαση και άλλα χρήσιμα στοιχεία.


Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η ψηφιοποίηση μιας σειράς εγγράφων, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι πολίτες, αλλά και να γίνεται γρηγορότερα και με πιο αποτελεσματικό τρόπο η εξακρίβωση στοιχείων από τις αστυνομικές και ελεγκτικές αρχές.


Μετά τα ψηφιακά αντίγραφα της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης, στο ηλεκτρονικό «πορτοφόλι» gov.gr Wallet, θα προστεθούν τα στοιχεία του ΚΤΕΟ, η άδεια κυκλοφορίας, αλλά και τα στοιχεία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.


Τα στοιχεία που αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή

Ταυτότητα


Ο αριθμός ταυτότητας,

Το ονοματεπώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες

Το πατρώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες

Το μητρώνυμο με ελληνικούς χαρακτήρες

Η ημερομηνία γέννησης

Ο τόπος γέννησης

Η ημερομηνία και αρχή έκδοσης της ταυτότητας

Η φωτογραφία του κατόχου

Δίπλωμα οδήγησης


Το ονοματεπώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες

Η ημερομηνία γέννησης

Ο τόπος γέννησης

Η ημερομηνία και αρχή έκδοσης άδειας οδήγησης

Η ημερομηνία λήξης ισχύος άδειας οδήγησης

Ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ)

Ο κωδικός κατηγορίας οχήματος

Η ημερομηνία έκδοσης κατηγορίας οχήματος

Η ημερομηνία λήξης ισχύος κατηγορίας οχήματος

Η φωτογραφία του κατόχου.

δίπλωμα οδήγησης και ταυτότητα στο κινητό

Τα έγγραφα που θα προστεθούν στην εφαρμογή

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ψηφιακό πορτοφόλι θα τεθεί σε πλήρη (ολοκληρωμένη) ισχύ την 1η Οκτωβρίου, όταν και θα προστεθούν τα αποτελέσματα του Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) και η ημερομηνία επόμενου ελέγχου, τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας και τα στοιχεία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.


Σημειώνεται ότι για να έχει το δίπλωμα και την ταυτότητα στο κινητό του, ο πολίτης πρέπει να κατεβάσοει την εφαρμογή (εδώ για κινητά Android και εδώ για Apple).


Αφού εισέλθει στο περιβάλλον της εφαρμογής, ο πολίτης μπορεί με ελάχιστα «κλικ» να δημιουργήσει και να αποθηκεύσει το ψηφιακό αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας ή/και του διπλώματος οδήγησής του.


Αρχικά, επιλέγει ποιο έγγραφο θέλει να εκδώσει και κατόπιν λαμβάνει με SMS έναν κωδικό μιας χρήσης (OTP – One Time Password), τον οποίο και εισάγει στην εφαρμογή.


Αμέσως μετά, το έγγραφο δημιουργείται και αποθηκεύεται στην εφαρμογή και στο wallet του κινητού τηλεφώνου. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται εκ νέου για κάθε νέα έκδοση αντιγράφου.


Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι από την αρχή λειτουργίας της εφαρμογής (27 Ιουλίου) μέχρι και τις 27 Αυγούστου, 563.072 άτομα έχουν «κατεβάσει» στο κινητό τους το δίπλωμα οδήγησης.

Πηγή