Επιστολή αναγνώστη για ανακοίνωση ΕΠΛΣ ΑΤΤΙΚΗΣ …”πάνω από όλα για άλλη μια φορά την ικανοποίηση μόνο του ΕΓΩ τους …” - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.9.22

Επιστολή αναγνώστη για ανακοίνωση ΕΠΛΣ ΑΤΤΙΚΗΣ …”πάνω από όλα για άλλη μια φορά την ικανοποίηση μόνο του ΕΓΩ τους …”


 Παραθέτουμε επιστολή αναγνώστη αναφορικά με ανακοίνωση της επλσ/αττικής:

“Διαβάσαμε σε ανακοίνωση της ΕΠΛΣ ΑΤΤΙΚΗΣ οτι διάταξη σ/ν του  Υπουργείου Εργασίας προβλέπει (και όχι,  ΘΑ προβλέπει , όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ) την επέκταση του υπολογισμού στο διπλάσιο του χρόνου πραγματικής υπηρεσίας ( «μάχιμη πενταετία») και ότι  πήρε σάρκα και οστά, ενα πάγιο και δίκαιο αίτημα της ΕΠΛΣ Αττικής, Πειραιώς και Νήσων (θυμίζουμε ότι αποτελει πάγιο αίτημα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. , Π.Ο.ΑΞΙ.Α.,  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.,  Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. , Ε.Α.Π.Σ. , Π.Ε.Α.Λ.Σ. , Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. και φυσικά όλων των Ενώσεων .) . 

Μάλιστα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αυτό το πάγιο αίτημά της,  αποτελει κατ´επέκταση αίτημα και της ΠΟΕΠΛΣ ( Δηλαδή έγινε αίτημα και της ΠΟΕΠΛΣ επειδη αποτελούσε αίτημα της   ΕΠΛΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ως ένωση της ΠΟΕΠΛΣ ? Για την  Ομοσπονδία ή άλλες Ενώσεις ήταν αδιάφορο το ζήτημα?) .

 Αναφέρεται επίσης στην ΠΟΕΠΛΣ,   χαρακτηρίζοντας αυτή με έμφαση ως ‘το  θεσμοθετημένο συνδικαλιστικό φορέα του Λιμενικού Σώματος’ . ( Δηλαδή μετά από τόσα χρονια δράσης της ΠΟΕΠΛΣ, η ΕΠΛΣ ΑΤΤΙΚΗΣ μας λέει ότι  καλό ειναι να ξέρουμε ότι ως ομοσπονδία ειναι θεσμοθετημένη . Αναρωτιόμαστε  , εχει περιέλθει εις γνώση της ΕΠΛΣ ΑΤΤΙΚΗΣ , η ύπαρξη στο ΛΣ  μη θεσμοθετημένων άλλων συνδικαλιστικών οργάνων και αν ναι,  γιατί δεν τις κατονομάζει? Εμεις ξέρουμε ως θεσμοθετημένα  συνδικαλιστικούς φορείς την ΠΟΕΠΛΣ , ΠΟΛ , ΠΕΑΛΣ και τις Ενώσεις τους . Η  ΕΠΛΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  ξέρει κάτι άλλο ή διαφωνεί ?

Η ΕΠΛΣ ΑΤΤΙΚΗΣ στην ανακοίνωσή της αναφέρει οτι με τη διάταξη αυτή έγινε  ένα πρώτο βήμα (δεν  μας λέει όμως ποια ειναι τα επόμενα βήματα)  ώστε να υπάρξει εναρμόνιση των δικαιωμάτων όλων των των γενεών Λιμενικών, με βάσει την αρχή της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης .

“Ορατότης μηδέν” που  λέει και ο τίτλος της  ελληνικής κοινωνικής και δραματικής ταινίας ….αλλά και σοβαροτης μηδέν, όπως λέμε εμείς …..Δηλαδή ποια ειναι η  εναρμόνιση των δικαιωμάτων όλων των των γενεών Λιμενικών, με βάσει την αρχή της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης, οτι τα <<κορόιδα>> τρέχουν και άλλοι  σε σχέση με τα κορόιδα <<καθονται>>? οτι υπάρχουν υπηρεσιες<< φωτια >> και υπηρεσιες σε σχέση με αυτές <<κοκτέιλ Mojito> ή  οτι υπάρχουν κάποιοι στα λιμάνια και στα ΠΛΣ,  που τους τρώει η αλμύρα ,ο ήλιος , η ,βροχή , ο αέρας ,το κρύο , η ζέστη ,  η θάλασσα , τα κύματα , μέρα -νυχτα σε ετοιμότητα , ειναι εν πλω , υπηρετούν μακρυά απο τις οικογένειές τους , δικαιούνται μετάθεση και δεν την παίρνουν , κινδυνεύουν καθημερινά , δεν μπορούν να πάρουν τα ρεπό και άδειες τους την ιδια στιγμή που κάποιοι άλλοι,  σε σχέση με αυτούς,  αντιμετωπίζουν τις καιρικές συνθήκες  που δημιουργεί το κλιματιστικό στο γραφείο τους , το καθάρισμα στα δάκτυλα από το ΜΠΛΑΝΚΟ , την έλλειψη ΣΤΥΛΟ …και προσέχουν το ρολόι μην περάσει η 15: 30 ….?! 

Αυτή ειναι η  αρχή της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης  για εσάς στην ΕΠΛΣ ΑΤΤΙΚΗΣ .

Δηλαδή τα δικά σας,  δικά σας και των άλλων κι αυτά δικά σας . Αλλος ζορίζεται κι άλλος δροσίζεται?!

Είμαστε σίγουροι κύριοι ότι αν είχατε υπηρετήσει και πουθενά αλλού εκτός την ασφάλεια του ίδιου,  εδώ και χρονια γραφείου που υπηρετείτε , αν δεν είχατε το αμετάθετο, αν δεν είχατε την απαλλαγή των συνδικαλιστικών αδειών, ότι θα αναφέρατε στην ανακοίνωσή σας και την παράγραφο που λείπει για να δώσετε μια πραγματική αρχή της ισότητας και ίσης μεταχείρισης .

Θα λέγατε δηλαδη  ότι  η διάταξη ήταν αναγκαία (για ασφαλιστικούς και μόνο λόγους) αλλά για μια πραγματική αρχή της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης  χρειάζεται και μια διάταξη που θα τιμά , θα αναγνωρίζει , θα δικαιώνει , θα αποκαθιστά , θα σέβεται και όλους αυτούς τους συνάδελφους που προαναφέραμε και κυρίως υπηρετούν στα επιχειρησιακά μέσα του ΛΣ και που προσφέρουν -θυσιάζονται , ταλαιπωρούνται εν σχέση με άλλους,  περισσότερο και που η ιδιαιτερότητες σε ολα τα επίπεδα των επιχειρησιακών μέσων του ΛΣ , το τεράστιο φάσμα αρμοδιοτήτων και καθηκόντων αυτών και η διαφορετικότητα στην αντιμετώπισή τους από την υπηρεσία (απο σήμερα και των συνδικαλιστων εκπροσώπων τους )εν σχέση με άλλους ειναι η μέρα με τη νύχτα …

Δυστυχώς μονο ο πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ κι αυτός προσωπικά έθιξε δημόσια το θέμα και μόνο η ΠΟΛ προσπάθησε να το μαζέψει με ξεχωριστή ανακοίνωση για τα πλωτά και ειναι λυπηρό και προσβλητικό για το συνδικαλιστικό κίνημα και για εμάς στα σκάφη , οι υπόλοιποι εκπρόσωποι μας να θριαμβολογούν στην πλάτη μας και εις βάρος μας , βάζοντας πάνω απο ολα για άλλη μια φορά την ικανοποίηση μονο του ΕΓΩ τους”

Πηγή