Θεσσαλονίκη: Με πυρσούς, σφυρίχτρες και συνθήματα η πορεία των ενστόλων στον Λευκό Πύργο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.9.22

Θεσσαλονίκη: Με πυρσούς, σφυρίχτρες και συνθήματα η πορεία των ενστόλων στον Λευκό Πύργο


 Με σφυρίχτρες, κόρνες, πυρσούς και συνθήματα ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο, η μεγάλη πορεία των ενστόλων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι έχουν μια σειρά από από οικονομικά αιτήματα.


Οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι που συμμετέχουν στην πορεία, αναμένεται να κινηθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και να καταλήξουν στο ΥΜΑΘ.

«Οι ένστολοι ποτέ δεν απαιτούν, αξιοπρέπεια το μόνο που ζητούν», είναι ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν, ενώ ανάμεσα σε αυτά που διεκδικούν είναι καλύτεροι μισθοί μισθοί, πληρωμή των υπερωριών τους και εφαρμογή της αποζημίωσης για τη νυχτερινή εργασία.


Η αποψινή διαμαρτυρία είναι αυτή που ανοίγει τον χορό των κινητοποιήσεων για την εφετινή ΔΕΘ.Πορεία αστυνομικών

«Τα ψέματα τελείωσαν»

«Δίνουμε την ψυχή και τη ζωή μας πολλές φορές, μέσα από συνεχόμενες κρίσεις και δεν υπάρχει καμία στήριξη από την κυβέρνηση» ανέφερε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος τονίζοντας πως η πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα στην ΕΛΑΣ, «η οποία αγωνίζεται καθημερινά για τους πολίτες και για την ελληνική κοινωνία. Αλλά εμείς είμαστε μόνοι, και είναι μεγάλο ζήτημα να νιώθεις μόνος. Εάν η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, θα δει πράγματα από την αστυνομία που δεν έχει ξαναδει, τα ψέματα τελείωσαν», τόνισε.

Με τη σειρά του εκπρόσωπος των στρατιωτικών ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «φοράμε την στολή μας για να κάνουμε το καθήκον μας, το οποίο είναι να είμαστε δίπλα στον Έλληνα πολίτη. Σήμερα είμαστε εδώ για να ακουστεί η φωνή μας».

20220909_193452
20220909_193953
20220909_194008
20220909_193715
Ο Νίκος Λαυράνος, γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, ανέφερε πως η σημερινή μαζική συγκέντρωση στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. «Πρέπει να σταματήσει ο πολιτικός εμπαιγμός και να μπει επιτέλους ένα τέλος στην απλήρωτη εργασία. Δεν έχουμε άλλη υπομονή, το φιλότιμο εξαντλήθηκε».

«Χορτάσαμε από υποσχέσεις»

«Χορτάσαμε από υποσχέσεις και επικοινωνιακές δεσμεύσεις για οικονομική ενίσχυση, που ξεχνιούνται μέσα σε λίγες ώρες από αυτούς που τις εκφράζουν», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζουν, την τελευταία δεκαετία, σε κάθε ζήτημα είτε κοινωνικό είτε εθνικό, οι Αστυνομικοί βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης, επιφορτισμένοι με πολυειδή αντικείμενα πέραν της αποστολής και του ρόλου τους.

20220909_193905
20220909_194149
20220909_195102
poria-thessaloniki__3_
poria-thessaloniki__2_
poria-thessaloniki__1_


«Η κρατούσα αναχρονιστική αντίληψη ότι «η Αστυνομία είναι για τα πάντα και ο Αστυνομικός πρέπει να είναι παντού», μας έχει εγκλωβίσει σε ένα υπηρεσιακό κυκεώνα, που σε καμία περίπτωση δεν επιφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και επιβαρύνει σημαντικά την ψυχολογία του ήδη καταπονημένου προσωπικού", επισημαίνουν. Προσθέτουν, δε, πως αντί για ανταμοιβή, «αυτό που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής είναι οι αμέτρητες και σταδιακές περικοπές στους μισθούς μας, ακόμα και σήμερα που οι τιμές σε όλα τα αγαθά πρώτης ανάγκης κι ενέργειας εκτοξεύονται καθημερινά, προκαλώντας σοβαρό θέμα επιβίωσης σε αμέτρητες οικογένειες».

Σημειώνεται ότι η διαμαρτυρία που παραδοσιακά ανοίγει τον «χορό» των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ, είχε να γίνει δύο χρόνια λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Σε αυτή συμμετέχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων από διάφορες περιοχές της χώρας και, φυσικά, της Θεσσαλονίκης.