Ένοπλες Δυνάμεις: Οι μισθολογικές αδικίες που αποκαθίστανται – Ποιοι θα δουν αυξήσεις - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.9.22

Ένοπλες Δυνάμεις: Οι μισθολογικές αδικίες που αποκαθίστανται – Ποιοι θα δουν αυξήσεις


 Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στο προσωπικό των τριών Κλάδων και ανακοίνωσε άμεσες παρεμβάσεις.

Νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να αρθούν μισθολογικές αδικίες ετών στις Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης 2022.

Στο πλαίσιο των εξαγγελιών, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε τον κόπο, την προσπάθεια και την αυτοθυσία των στελεχών των τριών Κλάδων, τονίζοντας ότι αντιμετωπίζουν όχι μόνο τις τουρκικές προκλήσεις και απειλές, αλλά και ασύμμετρες απειλές στα σύνορα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις ροές παράτυπων μεταναστών και προσφύγων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και ανακοίνωσε άμεσες παρεμβάσεις σε ζητήματα που αφορούν στο μισθολόγιο του στρατεύματος.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι διευθετούνται αμέσως μια σειρά από αιτήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως:

  • Η μισθολογική εξέλιξη Εθελοντών Μακράς Διάρκειας (ΕΜΘ) και Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).
  • Η επέκταση της μάχιμης πενταετίας
  • Η νυχτερινή αποζημίωση,

Παράλληλα, θεσπίζεται πρόσθετη αμοιβή στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή, με τον πρωθυπουργό να αναγνωρίζει εμπράκτως τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν τα στελέχη του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Κατά την ανακοίνωση των μέτρων για τις Ένοπλες Δυνάμεις ο κ. Μητσοτάκης χειροκροτήθηκε από το ακροατήριο στο Βελλίδειο, με τους πάντες να αναγνωρίζουν πως οι μισθολογικές αδικίες στις Ένοπλες Δυνάμεις έπρεπε να έχουν αρθεί εδώ και καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε σε συνομιλητές του να προχωρήσει και σε νέες παρεμβάσεις για το μισθολόγιο των ενστόλων.

Πηγή