Πλήρης απογοήτευση ; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.9.22

Πλήρης απογοήτευση ;


 Όσοι παρευρέθηκαν στην ένστολη διαμαρτυρία της ΔΕΘ κατάλαβαν πως το συνδικαλιστικό κίνημα στο ΛΣ όπως το είχαμε γνωρίσει τα προηγούμενα έτη,έχει χάσει την αίγλη και τον προσανατολισμό του .


Η αντιπροσωπευτικότερη Ομοσπονδία των Λιμενικών δυστυχώς για ακόμη μια φορά απογοήτευσε.


Θα αναφερθούμε αρχικά στη παρουσία των συναδέλφων μελών της που δεν ξεπέρασαν τους 50, καμία σχέση δηλαδή με τα 500-600 από τα προηγούμενα χρόνια τότε που οι μεγάλες ενώσεις από Αθήνα,Πάτρα , Ηγουμενίτσα,Βόλο,Θράκη,Καβάλα μετακινούσαν με πούλμαν εκατοντάδες μέλη συν αυτούς που κατέφθαναν με οχήματα και αεροπλάνα στους οποίους προστίθεντο και τα μέλη της τοπικής Ένωσης στη Θεσσαλονίκη που φέτος απουσίασαν επιδεικτικά.


Είδαμε φέτος πανό τοπικών ενώσεων με 3- 4 Λιμενικούς απλά για να πουν ότι συμμετείχαν.

Δεν είδαμε να συμμετέχουν οι 6-7 ενώσεις που αντιτίθενται στις πρακτικές του προέδρου εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους για όλα όσα συμβαίνουν στη πολύπαθη και προς το παρόν αντιπροσωπευτικότερη Ομοσπονδία Λιμενικών.

Απογοήτευση η μη αναφορά στο κοινό κείμενο των Ομοσπονδιών στη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που παρεμβαίνει στα ταμεία των Λιμενικών λες και δεν τους ενδιαφέρει η μείωση σε μισθούς και συντάξεις.


Δυναμική η παρθενική συμμετοχή της Π.Ο.Λ. ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η σύσσωμη παρουσία του ΔΣ της ΕΑΑΛΣ (Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ) δείχνοντας το ανανεωτικό κλίμα που επικρατεί ενώ το παρών έδωσε και η ΠΕΑΛΣ.

Σε γενικές γραμμές υποτονική ήταν η παρουσία όλων των συνδικαλιστικών εκπροσώπων ΣΑ και στρατού μη θυμίζοντας σε τίποτα τον παλμό των προηγούμενων ετών.

Βέβαια θα πει κάποιος πως είναι δυνατόν η αντιπροσωπευτικότερη Ομοσπονδία να μιλά σε ανακοίνωση της για τη μαζικότερη συμμετοχή των τελευταίων 10 ετών ;

Μάλλον ο συντάκτης της ανακοίνωσης δεν ήταν παρών καθώς άλλη λογική εξήγηση δεν υπάρχει.


Όμως υπάρχει λογική εξήγηση για τη μη προσέλευση των συναδέλφων αφού οι συνδικαλιστές κυρίως του κέντρου έχουν επιλέξει τον δρόμο της συνδιοίκησης με ένα ιδιόμορφο προφίλ που ο μόνος στόχος είναι η φιλική σχέση με την εξουσία.

Δεν είναι και λίγο το να μπορεί ένα απλό στέλεχος του Λιμενικού να αποφασίζει για τις τύχες των συναδέλφων ακόμη και των ανωτέρων του "κανονίζοντας" μέχρι και τις μεταθέσεις τους. 


Αυτά βλέπουν τα τελευταία 3 χρόνια οι Λιμενικοί και γύρισαν την πλάτη στην αντιπροσωπευτικότερη Ομοσπονδία αφού πλέον ΔΕΝ πιστεύουν πως ο συγκεκριμένος συνδικαλιστικός φορέας μπορεί να πατήσει πόδι και να διεκδικήσει υπέρ των συναδέλφων αφού συνδικαλιστές και εξουσία έχουν γίνει ένα .

Και αν κάποιος μας θεωρήσει υπερβολικούς ας ανατρέξει  στις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και ας δούμε τι προβλέπεται για τα ΣΑ και το Στρατό στο πλάνο των παροχών της κυβέρνησης.

Τίποτα!!