Τουρκικά F-16, UAV και CN-235 προχώρησαν σε 51 εναέριες παραβιάσεις στο Αιγαίο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

13.9.22

Τουρκικά F-16, UAV και CN-235 προχώρησαν σε 51 εναέριες παραβιάσεις στο Αιγαίο


 Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, συνολικά 51 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ωστόσο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο σημερινό προκλητικό σκηνικό στους αιθέρες του Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου έλαβαν μέρος συνολικά 5 αεροσκάφη.


Ειδικότερα, ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 πέταξε πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε 5 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στις σημερινές παραβιάσεις συμμετείχαν και ένα μη  επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που πραγματοποίησε τις 29 παραβιάσεις και δύο CN-235 που πραγματοποίησαν τις υπόλοιπες 18.


Από τα μαχητικά αεροσκάφη και τα δύο ήταν οπλισμένα, ενώ δεν σημειώθηκε κάποια εμπλοκή. Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.


ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 12η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022                                         


ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       : 1 (1×2 F-16)


ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     : 3 (1 UAV, 2 CN-235)


ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         : 5


ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          : 2


ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         : 5


ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : 51 (18 από τα CN-235, 4 από τα μαχητικά, 29 από το UAV)


ΕΜΠΛΟΚΕΣ           : –


ΠΕΡΙΟΧΗ               : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.