«Ετοιμοπόλεμα» τα δύο πρώτα F-16 viper - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

9.9.22

«Ετοιμοπόλεμα» τα δύο πρώτα F-16 viper


 Στην Τανάγρα θα προσγειωθούν το μεσημέρι της Δευτέρας τα αναβαθμισμένα πολεμικά αεροσκάφη

Στην Τανάγρα προσγειώνονται το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας τα πρώτα δύο από τα συνολικά 83 μαχητικά F-16 «Viper». Έως τα τέλη του 2028 η πολεμική αεροπορία θα διαθέτει στη «φαρέτρα» της την πιο σύγχρονη έκδοση F-16.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας η 343 Μοίρα «Αστέρι» θα αποτελέσει την πρώτη Μοίρα «Viper» στην οποία θα προστίθεται κάθε μήνα τουλάχιστον ένα αναβαθμισμένο F16

Σταδιακά και κάθε μήνα τουλάχιστον ένα αναβαθμισμένο F16 θα βγαίνει από τα υπόστεγα της ΕΑΒ θα πετά για την Κρήτη και θα προστίθεται στη δύναμη της 343 έως ότου η Μοίρα συμπληρώσει τον συνολικό αριθμό «Viper».

Στη συνέχεια σειρά παίρνει η έτερη Μοίρα της 115ΠΜ, η 340 «Αλεπού» η οποία θα αποτελέσει τη δεύτερη Μοίρα «Viper» ενώ τα επόμενα αναβαθμισμένα μαχητικά θα προσγειωθούν στη Λάρισα και στην 337 Πολεμική Μοίρα «Φάντασμα». Για να κλείσει το πρόγραμμα με τις δύο Μοίρες του Αράξου την 335 «Τίγρης» και την 336 «Όλυμπος».

Το πανίσχυρο ραντάρ AESA το οποίο δεν διαθέτουν τα Τουρκικά F-16, τα προηγμένα ηλεκτρονικά, τα νέα πιστοποιημένα όπλα δίνουν σημαντικό πλεονέκτημα στα «μπλε» φτερά. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που η Τουρκία πιέζει πλέον ασφυκτικά τις ΗΠΑ για πώληση 40 καινούργιων μαχητικών και αναβάθμιση ακόμη 80 αεροσκαφών.


Πηγή