Ερχεται το food pass: Για ποιους σχεδιάζεται το επίδομα των 300 ευρώ για το super market - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.9.22

Ερχεται το food pass: Για ποιους σχεδιάζεται το επίδομα των 300 ευρώ για το super market


 Ένα food pass ανάλογο με το fuel pass, μια έκτακτη ενίσχυση δηλαδή ύψους 300 ευρώ για περίπου ένα εκατομμύριο δικαιούχους συζητείται στο οικονομικό επιτελείο, ως ασπίδα για τις αυξήσεις στα τρόφιμα. Το στοχευμένο βοήθημα, όπως γράφει στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα Τα Νέα, θα απαντά στην έκρηξη της ακρίβειας και οι πληροφορίες της εφημερίδας λένε ότι θα καταβληθεί ως έκτακτο επίδομα μέχρι τα Χριστούγεννα σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως είναι οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.


Η οριστική απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες και ώρες και θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό που ετοιμάζει την ομιλία του και τις εξαγγελίες της ΔΕΘ.


Παράλληλα θα διατηρηθούν και θα αυξηθούν οι υπάρχους επιδοτήσεις στο ρεύμα και το αέριο. Μια από τις προτάσεις που συζητείται είναι η αύξηση του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 20%, με τη διεύρυνση των δικαιούχων. Δηλαδή εξετάζεται η αύξηση των εισοδηματικών ορίων ώστε να συμπεριλάβει και εισοδήματα έως και 45.000 ευρώ τον χρόνο ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας.


Σημειώνεται ότι όπως δήλωσε πρόσφατα και ο υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας, η βοήθεια που θα δοθεί φέτος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα υπερβεί σημαντικά τα 10 δις ευρώ, ενώ ένα τμήμα θα προέλθει από τον προϋπολογισμό και ένα τμήμα, μεγαλύτερο από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.
Το πακέτο της ΔΕΘ με λίγα λόγια:

Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο των παροχών που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα περιλαμβάνει:

Α. Αύξηση κατώτατου μισθού κατά 5,5%

Β. Αύξηση έως και 7% σε περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχους

Γ. Πρόγραμμα φθηνής στέγης με άτοκα δάνεια για αγορά ή επισκευή πρώτης κατοικίας

Δ. Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης

Ε. Μείωση εισφορών για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα
Πηγή: www.thetoc.gr