Τον «χαβά» του ο Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι σημαντική για το NATO - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.9.22

Τον «χαβά» του ο Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι σημαντική για το NATO


 Συνεχίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις για την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στοχεύοντας βέβαια και το NATO. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος συνηθίζει να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής, είπε χαρακτηριστικά:


«Η Ελλάδα δεν είναι σημαντική για το NATO. Το NATO είναι δυνατό με την Τουρκία, αλλά αδύναμο χωρίς αυτήν». Στη συνέχεια, ο Ερντογάν πρόσθεσε: «Οι αρνητικές δηλώσεις της Ελλάδας στο NATO για την Τουρκία, δεν μπορούν να βλάψουν και να αποδυναμώσουν τις σχέσεις της χώρας μας με το NATO».


Προκλήσεις και show από Ακάρ


Νωρίτερα, σήμερα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο». Μάλιστα, κάνοντας προκλητικές αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως:


«Τους έχουμε πει επανειλημμένα να μην μπουν σε περιπέτειες, να μην ξαναμπούν σε μπελάδες, να μην υποστούν ξανά μεγάλο πλήγμα και να πάρουν μαθήματα από την Ιστορία… Κρατήστε το χέρι ειρήνης που έχουμε απλώσει (!), ας συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας».  Στη συνέχεια, φορώντας φόρμα πτήσης πέταξε με τουρκικό μαχητικό πάνω από το Αιγαίο και απηύθυνε μήνυμα μέσω ασυρμάτου.


Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία Reuters

Πηγή