ΥΠΕΘΑ: Επιμνημόσυνη Δέηση και τελετή απόδοσης τιμής για τον Επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα – Στις 11 η κηδεία του στη Δυτική Μάνη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.12.23

ΥΠΕΘΑ: Επιμνημόσυνη Δέηση και τελετή απόδοσης τιμής για τον Επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα – Στις 11 η κηδεία του στη Δυτική Μάνη


 Επιμνημόσυνη δέηση και τελετή απόδοσης τιμής στον Επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.


Συγκεκριμένα κατά την έπαρση της σημαίας (7.30 π.μ.), έγινε στο στρατόπεδο «Παπάγου», παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, τελετή απόδοσης τιμής ενώ ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων Παναγίας Παντάνασσας.


Στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο Επισμηναγό που βρήκε τραγικό θάνατο όταν το αεροπλάνο με το οποίο πραγματοποιούσε την τελευταία εκπαιδευτική πτήση συνετρίβη, κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.


Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023, για τον θάνατο εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα.

Πηγή