Νεανική εγκληματικότητα: Ξέφυγαν τα πράγματα – Δεκάδες τα περιστατικά βίας – Ανήλικοι σκορπούν τον τρόμο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.12.23

Νεανική εγκληματικότητα: Ξέφυγαν τα πράγματα – Δεκάδες τα περιστατικά βίας – Ανήλικοι σκορπούν τον τρόμο


 Δεν έχουν τέλος οι περιπτώσεις βίας και ανομίας με πρωταγωνιστές ανηλίκους, οι οποίες πολλές φορές έχουν άσχημη κατάληξη.


Τα Χριστούγεννα, στις 21.00 το βράδυ, τρία αγόρια, ο μικρότερος μόλις 11 ετών και ο μεγαλύτερος 14, εισέβαλαν σε κατάστημα στην περιοχή της Ακρόπολης σε κεντρικότατο δρόμο, πλησίασαν στην ταμειακή μηχανή και αφαίρεσαν όσα χρήματα πρόλαβαν.


Ο 33χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα κλοπής και κάλεσε την Αστυνομία. Άνδρες της Άμεσης Δράσης εντόπισαν τους ανήλικους και τους συνέλαβαν.


Εκτός από τους τρεις ανηλίκους που συνελήφθησαν για την κλοπή, συνελήφθη και ο 51χρονος πατέρας των δύο παιδιών για παραμέληση της εποπτείας τους.


Έφηβοι με μαχαίρια

Έφηβοι, ακόμα και παιδιά με μαχαίρια.


«Παιδιά μαλώνουν μεταξύ τους και βγάζουν μαχαίρια. Τα μαχαίρια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Μπορεί κάποιος να θέλει να βγει στη σέντρα, ένας εναντίον ενός, και να φέρνει ένας άτομα και να τον πλακώνουν όλοι μαζί».


Κλοπές, ξυλοδαρμοί και άγριο bullying.


«Να βγάζουν μαχαίρια σε παιδιά να τα ληστεύουν, κινητά, μπουφάν, τσαντάκια, ό,τι έχουν, να παίζουν ξύλο. Σε ένα σχολείο δύο παιδιά βγάλαν μαχαίρια και επιτέθηκαν σε ένα παιδί».


Δίνουν ραντεβού για να χτυπήσουν ο ένας τον άλλον για ασήμαντη αφορμή. Οι μαρτυρίες τους σοκάρουν.


«Και ακραία περιστατικά. Μπορεί από το ξύλο να πάει και πολύ πιο πέρα, να φέρνουν μαχαίρια, όπλα, με αποτέλεσμα να γίνονται τραυματισμοί και από το τίποτα».


Ανήλικοι περιγράφουν εγκληματικές πράξεις με δράστες και θύματα παιδιά. Κινητά και τσαντάκια είναι συνήθως οι στόχοι.


«Φοβάμαι, προσπαθώ να προσέχω. Προσπαθώ να μην είμαι μόνη μου το βράδυ και να είμαι με φίλους».


«Και στο σχολείο μου είχαμε διάφορα περιστατικά κλοπής, να παίρνουνε πράγματα, διάφορα τέτοια και γενικά νομίζω υπάρχει μια επιθετικότητα».


Όπως λένε οι γονείς, ειδικά την περίοδο των γιορτών με τα σχολεία κλειστά, ο φόβος μήπως συμβεί κάποιο άσχημο περιστατικό σε μια απλή βόλτα των παιδιών τους, είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Πηγή