Ηράκλειο: 33 μετανάστες περιπλανώνταν στο Πάνω Μεραμβέλο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

31.12.23

Ηράκλειο: 33 μετανάστες περιπλανώνταν στο Πάνω Μεραμβέλο


 Καλά είναι στην υγεία τους και οι 33 μετανάστες συριακής καταγωγής που βρέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής περιπλανώμενοι στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου στο Πάνω Μεραμβέλλο. Μεταξύ αυτών βρίσκεται ένα ανήλικο κορίτσι και δυο γυναίκες.


Αφού έγινε η ταυτοποιησή τους και ο απαραίτητος υγειονομικός έλεγχος μεταφέρθηκαν στη Παιδόπολη Νεάπολης όπου διανέμουν σε καλές συνθήκες φρουρούμενοι. Γίνεται προσπάθεια να επισπευθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα. Κάτι το οποίο θα συμβεί σύμφωνα με πληροφορίες τις πρώτες μέρες του επόμενου έτους.


Ανησυχία εκφράζει η τοπική κοινωνία για την ευκολία με την οποία το δουλεμπορικό σκάφος κινήθηκε μέσα στη νύχτα αφήνοντας τους μετανάστες στον κολπίσκο του Αγίου Αντωνίου που και στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε από δουλεμπορικό για την ίδια δουλειά.


Σύμφωνα με πληροφορίες το δουλεμπορικό έφυγε από τα παράλια της Τουρκίας μεταφέροντας τους Σύριους στις ακτές της Ανατολικής Κρήτης, ρότα που σύμφωνα με ναυτικούς που γνωρίζουν τη θάλασσα του Ανατολικού Αιγαίου χαρακτηρίζεται υψηλού κινδύνου λόγω της θαλασσοταραχής που συνήθως επικρατεί ειδικά τους χειμερινούς μήνες

Πηγή