Ζημιές σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο από νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα – Τρεις ελαφρά τραυματίες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.12.23

Ζημιές σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο από νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα – Τρεις ελαφρά τραυματίες


 Σοβαρές ζημιές υπέστη ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο από χτύπημα νάρκης στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ κατευθυνόταν στο λιμάνι Ισμαήλ του Δούναβη στην Ουκρανία για να φορτώσει σιτηρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την ουκρανική πλευρά, το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά το οποίο κατευθυνόταν στο λιμάνι της πόλης Ισμαήλ, στο Δούναβη, για να φορτώσει σιτηρά κινδύνευσε να βυθιστεί όταν χτυπήθηκε χθες το πρωί (27/12) από ρωσική νάρκη κοντά στην πρύμνη του η οποία ανασηκώθηκε από τη σφοδρότητα της έκρηξης. Η γρήγορη επέμβαση του καπετάνιου απέτρεψε τη βύθιση του, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρουν ότι από τα 18 μέλη του πληρώματος ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες τραυματίστηκαν ελαφρά. Από την έκρηξη, οι δύο ναυτικοί ζαλίστηκαν και έπεσαν μέσα στο πλοίο. Συνήλθαν αμέσως και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία τους. Επίσης, ελαφρά τραυματίστηκε και ένας Αιγύπτιος μάγειρας. Το πλοίο δεν ζητάει συνδρομή ενώ αναμένεται ρυμουλκό να τους μεταφέρει στο λιμάνι Ισμαήλ, είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Ρουμανίας και πήγαινε στην Ουκρανία.

Η Corriere della Sera αναφέρει ότι «πολιτικό σκάφος υπό σημαία Παναμά που κατευθυνόταν σε λιμάνι του Δούναβη για να φορτώσει σιτηρά χτυπήθηκε από νάρκη του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν οι ουκρανικές νότιες δυνάμεις άμυνας, προσθέτοντας ότι ξέσπασε φωτιά στο σκάφος και το σκάφος έχασε τον έλεγχο. Από την έκρηξη της νάρκης τραυματίστηκαν δύο ναύτες. Οι ναυτικές αρχές της Ουκρανίας έστειλαν ρυμουλκά για να απομακρύνουν το σκάφος και να το φέρουν στο λιμάνι».