Κως: Συνελήφθη διακινητής μεταναστών μετά από καταδίωξη από το Λιμενικό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.12.23

Κως: Συνελήφθη διακινητής μεταναστών μετά από καταδίωξη από το Λιμενικό


 ις μεσημβρινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να κατευθύνεται προς τις ακτές ¨ΑΚΡΑ ΛΟΥΡΟΥ¨, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κω, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Το περιπολικό σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής του ταχυπλόου δεν συμμορφώθηκε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ακολούθησε καταδίωξη και το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση στη μέση δεξιά πλευρά του περιπολικού σκάφους, προκαλώντας του θραύση σε τμήμα του αεροθαλάμου.

Ακολούθως ο 25χρονος χειριστής του ταχυπλόου έπεσε στη θάλασσα, με σκοπό να διαφύγει, απ΄ όπου περισυνελλέγη από πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Με τον κατάπλου του περιπολικού σκάφους στον εμπορικό λιμένα Κω, ο 25χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Κω για προληπτικούς λόγους, απ΄ όπου εξήλθε και μεταφέρθηκε στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Αλλοδαπών στην Κω.

Οι δεκατέσσερις αλλοδαποί που μεταφέρθηκαν με το εν λόγω ταχύπλοο μεταφέρθηκαν με όχημα της ΕΛ.ΑΣ. στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 18χρονος για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση), του άρθρου 169 Π.Κ. (Απείθεια), του άρθρου 187 Π.Κ. (Εγκληματική Οργάνωση), του άρθρου 42 Π.Κ. (Απόπειρα) σε συνδυασμό με το άρθρο 277 Π.Κ. (Πρόκληση Ναυαγίου) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το εν λόγω μέσο διακίνησης.