Τα γεύματα αγάπης του ΥΝΑΝΠ… - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.12.23

Τα γεύματα αγάπης του ΥΝΑΝΠ…


 Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Ιωάννης Παππάς μας ενημέρωσε για “τα γεύματα Αγάπης” που προσφέρθηκαν στα πληρώματα του Λιμενικού Σώματος στο Ανατολικό Αιγαίο λόγω των Χριστουγέννων.

Να εκλάβουμε αυτήν την πρωτοβουλία του νησιώτη Υφυπουργού ως μια ενέργεια εκδήλωσης αγάπης προς τα πληρώματα και μόνο.


Γιατί αν το λάβουμε ως αναγνώριση της δεινής οικονομικής θέσης που βρίσκονται οι υπηρετούντες στα νησιά τότε μια τέτοια κίνηση αποτελεί πράξη φιλανθρωπίας και τέτοια δεν έχουν ανάγκη τα στελέχη του Λ.Σ.


Πολύ δε περισσότερο όταν υπηρετούν σε υψηλού κόστους περιοχές της χώρας, όπου η λήψη ουσιαστικών μέτρων βελτίωσης διαβίωσης των αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας.


Εκτός από την αναγκαία μισθολογική ενίσχυση μετά τον παγετό των μνημονίων για τους ένστολους, είναι αναγκαία η εξασφάλιση της στέγασης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τις τουριστικές περιοχές, της αντιμετώπισης της ακρίβειας ιδιαίτερα στα νησιά μας, της εξασφάλισης δίκαιης μεταχείρισης με κανόνες ισονομίας μεταξύ των στελεχών.


Η πολιτεία θα πρέπει να ικανοποιεί τις πραγματικές ανάγκες των ένστολων και όχι τις επικοινωνιακές δικές της ανάγκες.


Έτσι θα είχε μεγαλύτερη σημασία η εξυπηρέτηση των στεγαστικών αναγκών σε περιοχές που τους καλοκαιρινούς μήνες οι ένστολοι πετάγονται στον δρόμο για χάρη του τουρισμού, παρά η διάθεση χρήματων για εξυπηρέτηση στεγαστικών αναγκών ένστολων σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας …που συγκοινωνιακά εξυπηρετούνται με αστικό λεωφορείο

Πηγή