Το σπίτι «καβάντζα» που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος κοκαΐνης - Φωτογραφίες ντοκουμέντο με τους λιμενικούς - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.12.23

Το σπίτι «καβάντζα» που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος κοκαΐνης - Φωτογραφίες ντοκουμέντο με τους λιμενικούς


 Φωτογραφίες ντοκουμέντο φέρνει στο φως το flash.gr από τη δράση του κυκλώματος διακίνησης της κατασχεμένης κοκαΐνης.


Στις εικόνες φαίνονται οι λιμενικοί, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και οι οποίοι προφυλακίστηκαν μαζί με άλλους οκτώ κατηγορούμενους μετά τις απολογίες τους, να πηγαίνουν σε ένα σπίτι «καβάντζα», το οποίο χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος.


Σημειώνεται ότι αργά το απόγευμα, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οι δέκα κατηγορούμενοι για την εν λόγω υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών όπου φέρεται να έχουν εμπλοκή στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου καθώς και έγκλειστοι των φυλακών.


Το flash.gr είχε αποκαλύψει λεπτομέρειες της υπόθεσης με την εγκληματική οργάνωση που κατηγορείται ότι διακινούσε ναρκωτικά, κυρίως κοκαΐνη, με τη βοήθεια και δυο λιμενικών που υπηρετούσαν σε νευραλγικές θέσεις του σώματος στον Πειραιά.


limenikoi-kavntza3.jpg

«Εγκέφαλος» μία γυναίκα 71 ετών - «Ταμίας» μία 63χρονη

Αρχηγός την εγκληματικής οργάνωσης εμφανίζεται μία γυναίκα 71 ετών η οποία είναι έγκλειστη σε φυλακή και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αποτελούσε τον κορμό της εγκληματικής οργάνωσης. Τα μέλη του κυκλώματος πειθαρχούσαν σε όλες τις εντολές της και δεν ενεργούσαν χωρίς πρώτα να πάρουν το «πράσινο φως» από την ίδια.


Η 71χρονη, η οποία είχε ισχυρά μέτρα φύλαξης επικοινωνούσε με συνθηματικά με τα άλλα μέλη του κυκλώματος ενώ είχε όλη την ευθύνη για τη λειτουργία του δικτύου: από την προμήθεια των ναρκωτικών μέχρι την πώλησή τους. Η 71χρονη έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν με ανάλογες εγκληματικές πράξεις και σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ο τρόπος δράσης της ήταν απόλυτα επαγγελματικός.


Άμεση συνεργάτιδά της εμφανίζεται μία 63χρονη που ήταν η «ταμίας» της οργάνωσης και ο συνδετικός κρίκος με τα άλλα μέλη του κυκλώματος τα οποία συναντούσε και ενημέρωνε για τις συναλλαγές και τις ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών. Η 63χρονη μοίρασε επίσης τα παράνομα κέρδη κατ' εντολή της αρχηγού.


Ο ρόλος των δύο λιμενικών

Στο κύκλωμα κατηγορούνται ότι συμμετείχαν δυο λιμενικοί: Ο ένας, με κατώτερο βαθμό, είχε ζωτικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση καθώς ήταν ο κύριος προμηθευτής των ναρκωτικών ουσιών. Εκμεταλλευόμενος τη θέση του, εξασφάλιζε τα ναρκωτικά μέσα από τις ουσίες που προορίζονταν για καύση. Με αυτόν τον τρόπο η οργάνωση είχε τεράστια κέρδη καθώς υπήρχε μηδενικό κόστος για την αγορά της κοκαΐνης. Συνολικά το κέρδος του κυκλώματος ανέρχεται στο 1,2 εκατ. ευρώ.


Ο ανώτερος αξιωματικός του λιμενικού παρείχε κάθε βοήθεια στην υφιστάμενό του και βασικό προμηθευτή της εγκληματικής οργάνωσης. Οι συνομιλίες τους ήταν όλες κωδικοποιημένες μέσα από αριθμούς που ήταν καταχωρημένοι σε «ανύπαρκτους» αλλοδαπούς.


Η σύλληψη του κατώτερου αξιωματικού του λιμενικού έγινε επ' αυτοφώρω με τον εν λόγω να αντιστέκεται και να προσπαθεί να πετάξει από επάνω του ένα σακίδιο με περίπου 5 κιλά κοκαΐνης. Ακολούθησε η σύλληψη της 63χρονης σε σπίτι «καβάτζα» που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.


limenikoi-kavantza4.jpg

Οι «κωδικοί» στις επικοινωνίες

Τα μέλη της οργάνωσης επικοινωνούσαν πάντα με κωδικούς προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις διωκτικές αρχές:


«μηχανάκια», «πληροφορίες», «τηλέφωνα» = ποσότητες ναρκωτικής ουσίας

«αριθμοί» = λεφτά

«βραστό» = κοκαΐνη για χρήση ως «φρίμπα»

«μονόζυγο» = ζυγαριά ακριβείας

«νούμερα» = ύψος χρημάτων ανά 1.000 ευρώ

«γατάκια» = κιλά κοκαΐνης

«πράγματα» = ναρκωτικά

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν δίσταζαν να βάζουν χέρι ακόμα και στα κατασχεμένα ναρκωτικά του λιμενικού. Σε αυτοψία που έγινε στο χώρο αποθήκευσης διαπιστώθηκε ότι σε τρεις συνολικά υποθέσεις όπου κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες σε σάκους, οι σφραγίδες είχαν παραβιαστεί παρά το γεγονός ότι το περιεχόμενό της είχε καταμετρηθεί από το Γενικό Χημείο του κράτους και είχαν σφραγιστεί.

Πηγή