Τ-2 Buckeye: Αυτό είναι το μοντέλο του αεροπλάνου που έπεσε – Έγραψαν 50 χρόνια ιστορία – Πρόσφατα αντικαταστάθηκαν με Μ-346 - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.12.23

Τ-2 Buckeye: Αυτό είναι το μοντέλο του αεροπλάνου που έπεσε – Έγραψαν 50 χρόνια ιστορία – Πρόσφατα αντικαταστάθηκαν με Μ-346


 Πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας Τ2 Buckeye,  είχαμε το πρωί στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έκρηξη προηγήθηκε της πτώσης του διθέσιου αεροσκάφους, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη του πιλότου και οι ακριβείς συνθήκες της πτώσης, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για άτομο που κατέπεσε με αλεξίπτωτο.

Να σημειωθεί ότι και το 2018, είχαμε πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους τύπου Τ-2 Buckeye, με τους δυο πιλότους να εγκαταλείπουν έγκαιρα το αεροσκάφος.

Tα γερασμένα Τ2 Buckeye που έγραψαν ιστορία

Το αεροσκάφος που κατέπεσε στην περιοχή της Καλαμάτας πρόκειται για μοντέλο T2 Buckeye, ένα Αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το μοναδικό εκπαιδευτικό jet το οποίο χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία για την εκπαίδευση των Ικάρων και των νέων ανθυποσμηναγών.

Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αυτού του τύπου το 1976 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης. Οι δυνατότητες του νέου εκπαιδευτικού στην προκεχωρημένη εκπαίδευση και στην εκπαίδευση όπλων δεν μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές των Τ-33 που αντικατέστησαν.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 λίβρες οπλισμού σε έξι πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί, ενώ φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Πρόσφατα αντικαταστάθηκαν με Μ-346

Όπως έγραψε τον Απρίλιο το Newpost τον Μάιο στα υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, έφτασαν τα καινούργια εκπαιδευτικά Μ-346.

Τα εν λόγω αεροσκάφη ήρθαν για να αντικαταστήσουν τα γερασμένα πλέον Τ-2Ε Buckeye τα οποία έγραψαν ιστορία στην εκπαίδευση των Ελλήνων Ικάρων για σχεδόν πενήντα χρόνια καθώς αποτελούν τα κύρια εκπαιδευτικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας από το 1976 με τη HAFνα αποτελεί παγκοσμίως πλέον τον τελευταίο χρήστη.

Πηγή